BiHPolitikaUgljanin razgovarao s članom Predsjedništva BiH Izetbegovićem

Ugljanin razgovarao s članom Predsjedništva BiH Izetbegovićem

Razgovarano je o saradnji u kontekstu evropskih i euroatlantskih integracija regiona, uspostavljanju najšire moguće saradnje s Republikom Srbijom na zajedničkim infrastrukturnim projektima dvaju država značajnim za ekonomski razvoj Sandžaka.

Poseban akcent dat je inicijativi za uspostavljanje saradnje između Srbije i BiH u oblastima kulture, obrazovanja, jezika i pisma i informiranja na bosanskom jeziku, uključujući i međusobno priznavanje fakultetskih diploma.

Zaključeno je da je neophodno pristupiti stvaranju uvjeta za školovanje kadrova za izvođenje nastave iz nacionalne grupe predmeta na bosanskom jeziku i pismu, saopćeno je iz Glavnog ureda BNV-a.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE