Lokalne TemeSaopćenjaUključite se u projekat "Mreža mladih" i program za mlade Muftijstva sarajevskog,...

Uključite se u projekat “Mreža mladih” i program za mlade Muftijstva sarajevskog, u koji je uključena i MIZ Visoko

”Mreža mladih” je projekat  i program za mlade Muftijstva sarajevskog, u koji je uključena i MIZ Visoko.

Cilj ovog projekta je uvezivanja džemata, povezivanje mladih, pokretanje brojnih akcija i koordinacija svih aktivnosti.

U ovoj fazi projekat ‘Mreža mladih’ uključuje 500 mladića i djevojaka, predstavnika džemata, koji će u naredna tri mjeseca proći tri modula radionica i druženja.

U 16 općina/medžlisa u isto vrijeme tokom vikenda organiziraane su  radionice i druženja mladih. Prva radionica na nivou MIZ Visoko je održana u subotu, od akšama do jacije namaza, u Rosuljačkoj džamiji Visoko. Na ovoj radionici, koja je nosila naziv ”Univerzalne vrijednosti Kur'ana”, prisustvovala je omladina sa šireg područja našeg Medžlisa. Gost na našoj prvoj radionici je bio dr.Abdulgafar Velić, pomoćnik muftije sarajevskog za vjerske poslove i obrazovanje, koji je mladima predstavio cjelokupni projekat, te im pružio punu podršku u predstojećem radu.

Sljedeća radionica je planirana za 15 dana u nekom od naših džemata.

Teme i zadaci koje ovaj projekat postavlja mladima odnose se na prepoznavanje i poštivanje univerzalnih vrijednosti i poruka plemenitog Kur'ana, zatim izgradnja ekološke svijesti, pokretanje humanitarnih akcija, te organiziranje različitih vjerskih i kulturnih sadržaja.

Dobiveni rezultati iz radionica će biti realizirani u maju ove godine u sklopu predramazanske manifestacije ‘U susret ramazanu’.

‘Mreža mladih’ uključila je i povezala svih 250 džemata Muftijstva sarajevakog.

Nosioci aktivnosti u ovom projektu su mladi a podršku im pružaju sve strukture Islamske zajednice u BiH, od Muftijstva, medžlisa, imama i džemata.

U vremenu kad je naša omladina prepuštena sama sebi, kad su mladi najveće žrtve različitih iskorištavanja i manipulacija, kad se na sve strane uvlače u svakojake ideologije i čudne vrtloge, iz kojih se ne zna i ne vidi izlaz, pokretanje projekta ‘Mreže mladih’ nasušna je potreba i prvorazredni prioritet.

Osnovni cilj ‘Mreže mladih’ je uključivanje i briga o svim našim omladincima. Jedan od simbola ovog projekta je paukova mreže. Kao što je paukova mreža bila spasonosna za našeg Poslanika Muhammeda a.s., naša želja je da i ova naša Mreža bude spasonosna za našu omladinu a u konačnici i za naš narod.

Posjetite nas na facebook stranici.

Budite dio Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.
Podržite i uključite se u naše aktivnosti.

Koordinator ”Mreže mladih MIZ Visoko”
Edžnan ef. Hajrić


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE