Lokalne TemePozitivno VisokoUposlenici Preventa pomažu u obnovi krova kapele

Uposlenici Preventa pomažu u obnovi krova kapele

Podsjećamo, krov na kapeli je dotrajao, a voda curi u unutrašnjost i šteti zidovima kapele. Nakon što su čuli za ovaj problem, uposlenici firme Prevent Visoko – Goruša odlučili su da pokrenu akciju i doniraju sredstva potrebna za sanaciju krova, odnosno promjenu crijepa na pravoslavnoj kapeli. U akciju su se uključili svi uposleni, njih oko 900 te su sredstva u kratkom vremenskom roku i prikupljena.

U petak je u prostorijama Preventa u Goruši izvršena primopredaja sredstava u ruke Miljana Kisića, koji sa svojom porodicom i komšijama brine o groblju i samoj kapeli, a susret je iskorišten i da se vodeći ljudi ove Preventove fabrike u Visokom upoznaju sa stanjem groblja i kapele koji se nalaze u neposrednoj blizini Preventovih fabrika.

“Nakon što smo saznali za problem kapele, pokrenuta je akcija među uposlenicima. Ja zaista ne bih volio da ovo bude reklama za firmu, nego prije svega akcija za dobre međukomšijske i međunacionalne odnose. Svi uposlenici su se odazvali, a i Uprava je dala svoj dio, tako da smo zaista zadovoljni urađenim. Također bih se zahvalio i Miljanu na njegovom angažmanu te još jednom ističem zadovoljstvo što smo uspješno okončali ovu akciju i prikupili pomoć”, rekao je Sead Kurtagić, rukovodilac proizvodnje Preventove firme u Goruši.

U ime uposlenika Preventa, prikupljena sredstva je predala Adha Hajrić, i sama jedna od učesnica ove humane akcije, koja je tom prilikom istakla da su svi uposlenici zajednički pristupili prikupljanju sredstava.

“Živim u blizini pravoslavnog groblja i znam u kakvom se stanju ono nalazi te sam i sama odmah prihvatila učešće u ovoj humanoj akciji. Također, izrazila bih zahvalnost svim svojim kolegama i Upravi firme koji su bezrezervno podržali kompletnu inicijativu i dali svoj puni doprinos da se ona uspješno realizuje”, dodala je Adha.

“Mislim da ćemo obnovom krova, odnosno crijepa, osigurati kapelu na duži vremenski period, a to je sada najbitnije. Kapela je napravljena 1991. godine i tokom rata je imala određenih oštećenja, no ‘preživjela’ je, a nama je zaista cilj da je dovedemo u dobro stanje i spriječimo da se tokom naredne zime, a zbog lošeg krova, unutrašnjost kapele bukvalno uništi. Zahvaljujem se firmi Prevent i svim radnim kolegicama i kolegama te ostalim koji su učestvovali u ovoj akciji, a tu je bilo i još ljudi, nekadašnjih stanovnika Goruše, koji su također donirali određena sredstva”, poručio je Miljan Kisić te uručio prigodnu zahvalnicu predstavnicima Preventa.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE