ZDKUpozorenje iz JP Elektroprivreda BiH – Podružnica “Elektrodistribucija” Zenica

Upozorenje iz JP Elektroprivreda BiH – Podružnica “Elektrodistribucija” Zenica

U posljednje vrijeme izražen problem nekontrolisanog paljenja rastinja prilikom čišćenja njiva i tokom izvođenja proljetnih radova u poljima, što za posljedicu ima oštećenja i uništenje dijelova nadzemne visokonaponske i niskonaponske mreže i uzrokuje zastoje u napajanju potrošača električnom energijom, saopćeno je iz Iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH.

S obzirom da se ovakvim ponašanjem u opasnost dovode građani i elektroenergetski sistem, te izaziva velika materijalna šteta, iz ovog preduzeća apeluju na pojedince da svojim postupcima ne ugrožavaju elektroenergetske objekte. Na ovaj način bit će izbjegnute nesagledive posljedice za okolinu i građane koje može uzrokovati neodgovorno ponašanje pojedinaca.

Apelujemo da građani takav slučaj odmah prijave Službi za odnose sa javnošću i informisanje kupaca, putem besplatne telefonske linije broj: 080 020 132 za ZEDO kanton, odnosno 080 020 130 za SB kanton, ili najbližoj Poslovnoj jedinici distribucije u Podružnici, saopćeno je iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, Podružnica “Elektrodistribucija” Zenica.

 

Visoko.co.ba/Direktno.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE