ZDKUred načelnika Kaknja: Razgovor o unapređenju komunalne higijene

Ured načelnika Kaknja: Razgovor o unapređenju komunalne higijene

U uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre, održan je sastanak kojem su prisustvovali Amela Hrbat, direktor Društva “Ekopak”, Mirza Fazlić, šef Službe za privedu, urbanizam i zaštitu okoline i Sead Imamović, direktor JP “Vodokom” Kakanj.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku aktivnosti na unapređenju komunalne higijene na području Kaknja, daljem širenju mreže podzemnih kontejnera i planiranim aktivnostima na proširenju kapaciteta postojećih podzemnih kontejnera na lokacijama na kojima se ukazala potreba.

U svrhu proširenje obima organiziranog odvoza otpada i povećanja stepena komunalne higijene, Općina Kakanj je u proteklom periodu izvršila kupovinu dva kamiona za odvoz smeća (uloženo oko 360.000 KM) i kamiona metilice, te kupovinu neophodne opreme za uspostavu reciklažne stanice na deponiji (presa, perforator za PVC flaše, viljuškar, vaga…).

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE