SportOstali sportoviUsain Bolt prije kraja karijere nastupa i u Monte Carlu

Usain Bolt prije kraja karijere nastupa i u Monte Carlu

Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt nastupiće na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu 21. jula, dvije sedmice uoči svog najavljenog završetka karijere na svjetskom prvenstvu u Londonu. Organizatori mitinga Herculis EBS potvrdili su kako će Usain Bolt nastupiti na mitingu 21. jula u sklopu svoje oproštajne turneje, objavila je Međunarodna  atletska federacija (IAAF) na svojoj službenoj stranici.   Aktualni svjetski rekorder na 100 i 200 metara Bolt je najavio kako će na ovogodišnjem SP-u trčati samo na 100 metara i kako će mu to biti posljednje takmičenje u karijeri. Jamajčanin je u karijeri osvojio osam olimpijskih zlata, dok je na svjetskim prvenstvima osvojio 11 zlatnih i dvije srebrne medalje.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE