BiHPolitikaUskoro potpisivanje ugovora o izgradnji bolnice u Istočnom Sarajevu

Uskoro potpisivanje ugovora o izgradnji bolnice u Istočnom Sarajevu

Entitetsko Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je 5. maja donijelo Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača i odlučilo se za pomenute firme.   Projektovanje, izgradnja i opremanje nove bolnice Istočno Sarajevo planirano je po principu „ključ u ruke“.   Narodna skupština RS-a je na sjednici 15. juna usvojila Informaciju o projektu „Projektovanje, izgradnja i opremanje nove JZU bolnica Istočno Sarajevo“, po principu „ključ u ruke“ i zaključak kojim je obavezala Vladu RS-a da sredstva za finansiranje i realizaciju navedenog projekta osigura u budžetu RS-a u okviru raspoložive pozicije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a u 72 jednake mjesečne rate (otplatne tranše).   Na današnjoj sjednici Vlada RS-a je usvojila i Informaciju o proizvodnji i otkupu mlijeka u 2017. godini te zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u saradnji sa Ministarstvom finansija predloži način osiguranja dodatnih sredstava za povećanje premije za proizvedeno i otkupljeno sirovo mlijeko u visini od 0,01 KM/litru za period od jula do kraja ove godine u okviru budžeta Agencije za agrarna plaćanja za 2017. godinu.    Povećanjem premije za mlijeko na mjesečnom nivou u drugoj polovini 2017. godine (juli-decembar), u iznosu od 0,01 KM ili eventualne jednokratne isplate, potrebno je osigurati dodatnih 540.000 KM.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE