Lokalne TemeUskoro stiže domaći igrani film pod nazivom "Djelidba" u režiji Amira Musinbegovića

Uskoro stiže domaći igrani film pod nazivom “Djelidba” u režiji Amira Musinbegovića

Uskoro stiže domaći igrani film pod nazivom “Djelidba”, u režiji Amira Musinbegovića.
Film je sniman u Visokom, u napuštenom selu Bešići, a glavne uloge u filmu glume Miro Milković, Mirso Čomaga, Nisvet Roki Dervišbegović, Habiba Jamaković, Minela Dervić, Mukadesa Semić i drugi.
Ovo je treći uspješan film Amira Mušinbegović, koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

“”Djelidba” kao i prethodna dva filma, “Ljubav na medži” i Begovica”, datiraju iz starih vremena, prikazujući kulturu i obićaje bosanskog i hercegovačkog naroda iz 19. vijeka. Film je jako poučan i mnogi će se pronaći u njemu, jer gotovo svaka porodica ima probleme oko djelidbe”, rekao je Amir za Visoko.co.ba.

Prva premijera filma će biti u Visokom 5. novembra, sljedeća u Kaknju 18. novembra, a zatim u Sarajevu pa po cijeloj Bosni i Hercegovini. Početkom nove godine, glumci će putovati i po zemljama evrope kako bi predstavili ovaj film.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE