Lokalne TemeSportUspješan nastup visočkih strijelaca u Sloveniji - Nihad Džino i Belmin Mešanović...

Uspješan nastup visočkih strijelaca u Sloveniji – Nihad Džino i Belmin Mešanović najozbiljniji kandidati za nastup na EP

Streljački klub “Visoko” je nastupio na međunarodnim turnirima u streljaštvu 21. Pokal Trzina 2017 i  21. Skirca Borisa Paternosta koji su se održali 7. i 8. januara 2017. godine u Trzinu (Slovenija). Ovo dvodnevno takmičenje je organizovao Streljački savez BiH kao kvalifikaciono za izbor reprezentacije koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu u martu 2017. godine u Mariboru (Slovenija). Ekipa visočkih pištoljaša zauzela je izvrsno 4. mjesto sa istim rezultatom kao i trećeplasirana ekipa, ali su nažalost imali manji broj “unutrašnjih centara”. Visočki takmičar Nihad Džino se plasirao na 10. mjesto u disciplini zračni pištolj i svojim rezultatom od 564 kruga ispunio kvalifikacionu normu za nastup za EP.

Belmin Mešanović  je u novembru 2016. na turniru u Splitu (Hrvatska) također ispunio kvalifikacionu normu sa 569 krugova, te će zajedno sa Nihadom Džinom i Sadžak Adnanom iz SK “Geofon” Teslić biti najozbiljniji kandidati za nastup na Evropskom prvenstvu.

Konačan izbor reprezentacije će se izvršiti krajem januara 2017.godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE