Lokalne TemeUspješnim koncertom Bartolomeja Stankovića svečano zatvoreni 15. Šopovi dani na Plivi

Uspješnim koncertom Bartolomeja Stankovića svečano zatvoreni 15. Šopovi dani na Plivi

13. novembra održan je solistički koncert “Balkan Madness – BH edition” pijaniste Bartolomeja Stankovića. Uz dobru posjećenost i još bolju atmosferu jajačka publika je pokazala da voli i cijeni klasičnu muziku.

Koncert je otvorio mandolinski sastav “Stjepan Tomašević” pod ravnanjem gosp. Vikija Ladana, nakon čega je predsjednik Organizacijskog odbora “15. Šopovih dana na Plivi” Dragan Glavaš pozdravio prisutne te svečano zatvorio “15. Šopove dane na Plivi” koji traju od 3. oktobra.

Bartolomej se na izvrstan način predstavio jajačkoj publici koja je svaki njegov nastup nagradila aplauzom. Koncert je upotpunio nastup hora “Nikola Šop” pod ravnanjem gđe. Katarine Ladan, koji su još jednom potvrdili da su najkvalitetniji hor na ovom području, te da jajčani mogu biti ponosni na njih.

1

Unatoč hladnoći jajačkog Doma kulture svi koji su posjetili ovaj koncert imali su priliku uživati u recentnom stvaralaštvu istaknutih kompozitora iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

visoko.ba/jajce-online.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE