Lokalne TemePozitivno VisokoUspješno izvršena operacija Amele Hodžić, predstoji najvažnijih sedam dana oporavka

Uspješno izvršena operacija Amele Hodžić, predstoji najvažnijih sedam dana oporavka

Kako su javili koordinatori Otvorene Mreže iz Francuske, u noći sa četvrtka na petak uspješno je završena kadeverična transplantacija bubrega 50-godišnje Amele Hodžić iz Visokog i to nakon 16 godina dijalize, a nakon poziva za transplantaciju koji je stigao u Otvorenu Mrežu.

Amela se trenutno nalazi u jedinici intenzivne njege, a uz nju su i Eldina Tinjić i Irma Kolja, koordinatorice Otvorene Mreže, koje nam kažu da sada predstoji onih sedam najvažnijih dana u kojima se nadamo da će sve proticati u najboljem redu za našu Amelu.

Ovu transplantaciju još jednom je izveo izvrsni francuski tim ljekara Dr. Elisabeth Cassuto i to u jednom od najboljih evropskih bolničkih centara – u bolnici “Pasteur” u Nici.

Tim Otvorene Mreže sretan je zbog ove Visočanke i učiniće sve da nastavak njenog liječenja protekne u najboljem mogućem redu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE