Naslovnica BiH Crna Hronika Uspješno real...

Uspješno realizirana međunarodna akcija „Bosfor“

71
PODIJELI

Po nalogu Tužiteljstva BiH u suradnji sa Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, više desetina policijskih djelatnika sudjeluje u složenoj međunarodnoj operaciji kodnog naziva „Bosfor“.

Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, nalazi se u središtu Granične policije, odakle se koordinira svim aktivnostima na terenu.

U akciji sudjeluje više zemalja, a usmjerena je na osobe osumnjičene da su organizirano, planski i za velike novčane iznose vršile krijumčarenje ilegalnih emigranata sa područja Turske  i Sirije preko BiH i Hrvatske, prema zemljama EU.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni organizirali ilegalni transport više desetina ilegalnih emigranata, oba spola i različitih staorsnih skupina, koje su za velike novčane iznose, koji su dostizali i više tisuća eura, krijumčarili preko Crne Gore, BiH i Hrvatske u zemlje Zapadne Europe.

Tijekom akcije, institucije iz BiH u stalnom su kontaktu sa kolegama u Republici Hrvatskoj.

U Bosni i Hercegovini organizirani su pretresi na 6 lokacija i lišeno je slobode 6 osoba, dok se u Hrvatskoj provodi akcija na 14 lokacija.

Među osumnjičenima u ovoj međunarodnoj skupini, koja je djelovala na području nekoliko zemalja, nalaze se državljani BiH, Hrvatske, kao i državljani Turske koji su među organizatorima ovih nezakonitih aktivnosti.

Akcija „Bosfor“, odlučan je korak u borbi protiv ilegalnih migracija sa područja Bliskog Istoka, koja je provedena na međunarodnoj razini, po najvišim istražiteljskim i policijskim standardima.

Osobe lišene slobode u BiH bit će predate postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.

Federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.