ZDKUspostavljena javna rasvjeta na petlji u Blatuši

Uspostavljena javna rasvjeta na petlji u Blatuši

Iz gradske uprave Zenica obavještavaju da je petlja u Blatuši od prije nekoliko dana ponovo u sistemu javne rasvjete.

Višemjesečni napori Gradske uprave i Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica da zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju, petlja u Blatuši nakon više od godinu i po dana bude osvijetljena, urodila su plodom.

Preduzeće “Step” iz Sarajeva po osnovu ugovora sa Javnim preduzećem “Ceste FBiH” izvršilo je privremeno napajanje rasvjetnih stubova električnom energijom. Očekuje se nastavak aktivnosti na trajnom rješenju ovog problema, koji je podsjećamo javnost, nastao u februaru 2016. godine kada je na lokaciji neadekvatno obezbjeđenog gradilišta petlje Blatuša od strane nepoznatih osoba došlo do otuđenja i oštećenja spojne opreme javne rasvjete. Šteta je procijenjena na 50.000 KM, a istragu o ovom slučaju vodi MUP-ZDK.

 

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE