ZDKPolitikaUsvojen program utroška sredstava od prikupljenih veterinarskih naknada

Usvojen program utroška sredstava od prikupljenih veterinarskih naknada

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu  na 103. sjednici, održanoj, 24.07.2017. godine, donijela Zaključak o usvajanju „Programa utroška sredstava od prikupljenih veterinarskih naknada za mjere zdravstvene zaštite životinja i veterinarskog javnog zdravstva na području Zeničko-dobojskog kantona u 2017. godini.“

Programom su planirana sredstva u iznosu od 250.000,00 konvertibilnih maraka za provođenje slijedećih aktivnosti: sufinasiranje uzorkovanja i serološkog ispitivanja na plavi jezik ovaca, sufinasiranje provedbe dijagnostičkih ispitivanja muznih krava,finansiranje troškova eutanazije i neškodljivog uklanjanja zaraznih životinja, preventivne dijagnostičke pretrage na američku gnjiloću pčela,dijagnostičke pretrage pojave zaraznih i parazitarnih bolesti životinja po nalogu veterinarskog inspektora,serološka pretraga na infektivnu anemiju konja (IAK) .

Pravo na korištenje sredstava imaju vlasnici životinja (fizička i pravna lica), veterinarske organizacije, općine/grad, udruženja i javne ustanove sa područja Zeničko-dobojskog kantona koji ispunjavaju Opće i posebne kriterije iz Programa.

 

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE