ZDKPrivredaUz podršku partnera iz Katara Tešanj proširuje plantaže maline

Uz podršku partnera iz Katara Tešanj proširuje plantaže maline

Direktor Katarske organizacije Charity al Qatariya, Ali A. Al-Suwaidi posjetio je općinu Tešanj kako bi prisustvovao svečanoj ceremoniji uspješne implementacije projekta Podizanje zasada malina….

Katarska organizacija je putem Tešanjske razvojne agencije implementirala projekat zasada malina (50 korisnika) ukupne vrijednosti 300 000 KM.

Tokom sastanka u Općini Tešanj, Općinski načelnik Suad Huskić predstavio je rezultate projekta – proizvođači su ove godine ubrali 35 tona malina koje je otkupila firma EURO STIL, kao i privredne potencijale općine Tešanj.

Ovom prilikom, Direktor Katarske organizacije Ali A. Al-Suwaidi izrazio je zadovoljstvo i čestitao na postignutim rezultatima. Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić i koordinator projekta Muhamed Džihić.

Nakon sastanka, upriličena je posjeta firmama Agroproduction d.o.o koja se bavi uzgojem organskog povrća u plastenicima ukupne površine 6000m2 i novoizgrađenoj farmi za roditeljska jata (investicija firme MADI).

Posjeta je nastavljena susretom sa Izudinom Ahmetlićem u sjedistu firme Hifa Oil pri čemu je razgovarano o uspješnim pričama tešanjskih privrednika i potencijalnim projektima za ulaganje na području općine Tešanj. U prostorijama ove firme održana je svečanost kojoj su prisustvovali i korisnici projekta Podizanje zasada malina, saopćeno je na službenoj web stranici Općine Tešanj.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE