SportNogometU sudijskoj nadoknadi Cana pogodio za pobjedu Bosne: HNK Čapljina - NK...

U sudijskoj nadoknadi Cana pogodio za pobjedu Bosne: HNK Čapljina – NK Bosna 0:1

KRAJ UTAKMICE – fenomenalna pobjeda visočke momčadi u posljednjem trenutku utakmice, loptu je izbio Ćubara, primio Čabaravdić i lucidnim potezom uposlio Canu koji pretrčava odbranu Čapljine i sa vrh 16 metara matira golmana Čapljine.

Bosna nakon ove utakmice ostaje na prvom mjestu i povećava bodovnu razliku na +3 u odnosu na Travnik.

92’ – GOOOOOL! Cana je pogodio u sudijskoj nadoknadi za pobjedu Bosne od 0:1!

90’ – Drama u finišu, nakon kornera na loptu natrčava Haračić, rezonantno šutira, lopta je fijuknula pored stative našeg gola.

86’ – Šut Idriza Džafića sa 20-ak metara brani golman Čapljine. Vedad Džafić dobija peti žuti karton u ekipi Bosne.

80’ – Druga izmjena u redovima Čapljine, izlazi Miktek, a ulazi Pervan, trener Čapljine je očito svjestan nadmoći visočke ekipe u veznom redu te je u dvije izmjene ojačao svoju vezu.

Četvrti karton u redovima naše ekipe dobija Goralija Adis za grub start.

Posljednju izmjenu izvršio je i Faruk Dedić, umjesto Kovača u igri je Vedad Džafić.

75’ – Igrači NK Bosne vidno nervozni, Cani žuti karton zbog prigovora.

70’ – Bosna ima više od igre i stalno napada gol Čapljinaca, međutim i domaćin je opasan, nakon kornera jedan dobar udarac Jazvina i lopta odlazi pored stative Bekana, promjene rezultata nema.

Zanimljiva situacija je u Mostaru, na poluvremenu utakmice povrijedio se glavni sudac Adis Mulahasanović, umjesto njega utakmicu će  nastaviti Antonio Bandić, ali promjena rezltata nema u utakmicama Prve lige FBiH.

63’ – Trener visočke Bosne, Faruk Dedić, sve karte baca u napad praveći drugu izmjenu, iz igre izlazi Adnan Zamer Hodžić, a ulazi napadač Amar Čabaravdić. Nakon što je preko Pecelja zaprijetila Čapljina u ovim momentima izglednu priliku propušta i Bosna.

60’ – Prva izmjena u redovima Bosne, u igru će ući Čehajić umjesto Ćive. Trener Čapljine također mijenja, umjesto Puljića ulazi Bratić.

Bez promjena na ostalim terenima.

55’ – U ovim momentima Čapljina je zaprijetila golu gostiju, nakon prekršaja koji su domaći izborili u blizini gola Bosne, Haračić šutira u blok, lopta se odbija, ali Bekan siguran na golu. Neposredno nakon toga žuti karton za Džafić Idriza zbog neoprezne igre, prije njega požutio je i Kadić.

51 ‘ – Visočka ekipa nastavlja napade na gol domaćih, Idriz Džafić šutira s vrha šesnaesterca, ali lopta odlazi odmah iznad prečke.

46’ – Na svim terenima Prve lige FBiH počelo je drugo poluvrijeme.

Igrači Čapljine izvode početni udarac za početak drugog poluvremema. Vezni red Bosne prekida napad i upošljava Goraliju koji šutira, ali ponovno siguran golman Čapljine.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Jedinstvo je u finišu prvog dijela izjednačilo na 1:1, protiv Orašja.

40’ – Dobra šansa za Bosnu u Čapljini. Canin udarac izblokirala odbrana domaćih, na odbijenu je naletio Goralija koji je šutirao direktno u golmana Čapljine.

35’ – Bosna je dosta otvorila igru i unatoč jakom vjetru koji ne jenjava napada gol Čapljine, odličnu prilikuje propustio je vezista Bosne Čulov koji je uputio udarac pored gola.

30’ – Opasan udarac Cane izbija odbrana Čapljine, na odbijenu loptu natrčava Goralija koji upućuje udarac direktno u golmana domaće ekipe.

U 27’ povelo je Orašje protiv Jedinstva i Bratstvo protiv Budućnosti, zatim je u 30’ Rudar poveo protiv Radničkog.

27’ – Korner za ekipu Čapljine, nakon ubacivanja u 16 naše ekipe, fauliran je golman Bekan i Bosna kreće u novi napad.

23’ – Prva konkretnija šansa za Bosnu, Kovač je dobro centrirao, ali ispred Čive izbija Isić, odbijenu loptu na volej hvata Cana, ali golman Čapljine krajnim naporima brani svoj gol.

Igrači Čapljine očito naviknuti na jak vjetar preskaču igru u sredini gdje je Bosna najača i dugim loptama pokušavaju stvoriti višak i ugroziti gol Bekana.

Nakon 20 minuta igre ni na ostalim terenima nema promjena.

15’ – I dalje bez većih prilika za obje ekipe. HNK Čapljina izvodi korner, Bekan otklanja opasnost.

10’ – Igra se prilično napeta utakmica na stadionu Bjelave, igrači obje ekipe su na sredini terena, a vjetar koji puše im dodatno otežava igru.

5’ – U toku je početno odmjeravanje snaga na sredini terena, iako je Bosna prva krenula sa centra, naši igrači su brzo izgubili loptu, te je Čapljina zaprijetila šutom preko gola golmana Bekana.

1’ – Prvim sudijskim zviždukom sudija Zukić je označio početak derbi utakmice 16. kola Prve nogometne lige između HNK Čapljine i NK Bosne na stadionu Bjelave.


Danas počinje nastavak Prve lige Federacije BiH, koja će biti jako zanimljiva, pogotovo za visočku Bosnu koja je nakon prve polusezone lider na tabeli.

NK Bosna gostuje kod ekipe HNK Čapljina, koja je 13. na tabeli.

Zbog povreda utakmicu neće igrati Tekešinović, Rastoder i Gljiva, dok je Raul spriječen zbog papirologije, koja nije kompletirana, a neophodna je za nastup. U igri će se sigurno osjetiti i izostanak Papaza koji zbog kartona nema pravo nastupa u današnjoj utakmici.

Sastav NK Bosne za ovu utakmicu je: Bekan, Hrvat, Kadić, Ćubura, Goralija, Cana, Čulov, Kovač, Zamer, Čiva, I. Džafić, dok su na klupi: Abadžija, V. Džafić, Čabaravdić, Čomaga, Karavelić, Bučuk i Čehajić.

Sastav HNK Čapljina: Buntić, Miketek, Pecelj, Ćosić, Popović, Isić, Rodin, Jazvin, Haračić, Puljić, Rako.

Na stadionu Bjelave visočke nogometaše podržavaju i njihovi vjerni navijači – Demoni.

Također, važno je spomenuti i ostale utakmice koje se igraju, a to su: Goražde – Zvijezda, Velež – Travnik, Orašje – Jedinstvo, Budućnost – Bratstvo, Rudar – Radnički, sve utakmice počinju u 15:00 sati, a za sutra su planirane utakmice: Sloga – Bosna Sema i Novi Travnik – Gošk.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE