SportNogometVelika pobjeda Visočana: NK Bosna - HNK Orašje 2:1

Velika pobjeda Visočana: NK Bosna – HNK Orašje 2:1

KRAJ UTAKMICE: Završen je susret 12. kola Prve nogometne lige Federacije BiH na stadionu u Lukama, gdje su domaći nogometaši protiv HNK Orašje došli do željenog rezultata 2:1. Iako su se nogometaši iz Orašja dobro držali tokom cijele utakmice, Visočani su od početka bili dominantniji i bolji na domaćem terenu.

Visočani su imali niz sjajnih prilika, koje su i iskoristili u drugom poluvremenu. S druge strane, nogometaši iz Orašja su propustili dosta prilika i jednom iskoristili nepažnju Bekana, koji je ipak danas bio na nivou zadatka.

Na ostalim susretima u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH danas su postignuti sljedeći rezultati:

Čapljina – Novi Travnik 3:0
Zvijezda – Budućnost 1:1
Travnik – Radnički 4:0
Jedinstvo – Bratstvo 1:0

Pred sami kraj utakmice treća izmjena u redovima NK Bosne, izlazi Cana, ulazi Karavelić. A odluka pada na tri minute sudijskog vremena.

86’– Druga izmjena trenera visočke Bosne, umjesto Kovača igra Vedad Džafić.

Nakon ovog gola delirij je zavladao na cijelom stadionu – sve se ori: “ŠAMPIONI! ŠAMPIONI!”, teško je uopće pratiti normalno utakmicu, dok se dešavanja na terenu nastavljaju. Napominjemo, Čabaravdić je zamijenio Čehajića u 72. minuti.

78’GOOOL! 500 do 600 gledalaca i domaćina moglo je ponovno da vidi sjajan gol domaćina. Prelijepa akcija NK Bosne – Hrelja ubacuje, Kovač spušta za Čabaravdića koji matira Kurbašića. 

75’– Greška visočkog golmana Bekana, slabo izbija tačno na glavu Đurčevića koji je maloprije ušao u igru. Izjednačenje – 1:1. Izjednačenje donosi nervozu na teren.

72‘- Prva izmjena u NK Bosna, umjesto Čehajića igrat će Čabaravdić.

70’– Igra na stadionu u Lukama se smirila, HNK Orašje se otvorilo, ali ne mogu napraviti ništa.

57’ – Ponovna prilika za NK Bosna, Hrelja po lijevoj strani, ali golman hvata loptu.

56’ – Visočani, zahvaljujući upornosti i velikom broju prilika pred golom HNK Orašja, uspijevaju doći do prednosti. Nakon sjajnih prilika, Hrelja sjajno centrira sa lijeve strane Idriz Džafić glavom zakucava loptu u raslje 1:0. Prelijep gol za vidjeti za domaćine.

48’ – Velika akcija na terenu u Lukama, Visočani koriste sve moguće prilike da daju gol. Sjajan šut Hrelje sa 25 metara, ali pogađa prečku – da je ušla bio bi to eurogol. Zatim pogađa Kovač, ali golman spretno brani. U ponovnu akciju ulazi Hrelja, ali golman izbija u korner. Totalna ofanziva Bosne u Lukama.

46’ – Počelo je drugo poluvrijeme susreta 12. kola Prve nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine, u okviru kojeg u Lukama igraju domaća Bosna i gostujuća ekipa HNK Orašje. Nema izmjena niti u jednoj ekipi.


KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Iako smo gledali dvije odlične prilike Čehajića i Cane i jednu priliku HNK Orašja, na utakmici 12. kola Prve nogometne lige Federacije BiH u Lukama, rezultat nakon prvih 45 minuta susreta je i dalje onaj početni – 0:0. Domaćini su pokušali ugroziti gol gostujućeg tima, ali poprilično bezuspješno.

Nogometaši Orašja, uspjeli su da zaprijete visočkom golu, ali također bezuspješno. Možemo očekivati više u drugom poluvremenu.

Na ostalim susretima koji se danas igraju u Prvoj ligi FBiH, nakon prvih 45 minuta susreta, rezultati glase:

Čapljina – Novi Travnik 1:0
Zvijezda – Budućnost 0:0
Travnik – Radnički 1:0
Jedinstvo – Bratstvo 1:0

40’– Nekoliko minuta pred kraj prvog poluvremena visočka Bosna igra odlično, ali bez prilika i pogodaka.

33’ – U 33. minuti najbolja šansa za NK Bosna – solo akcija Cane, šut za malo pored gola.

30’– Polovina prvog dijela utakmice je iza nas na osnovu kojeg možemo zaključiti da je prilično loša utakmica s obzirom da je derbi kola.

27’ – Sudija je dodijelio i prvu opomenu, te je tako iz visočke Bosne žuti karton zaradio Goralija.

25’– Prvu priliku Visočani dobijaju u 25. minuti – korner za NK Bosna, Mujezinović ubacuje, Čehajićeva odlična prilika ide pored gola.

Kao što je igrač HNK Orašje, Prgić predvidio, ovo će biti vrlo teška utakmica, sa pozitivnom atmosferom na stadionu Luke. Iako nogometaši Orašja idu na pobjedu, Bosna je jednako bolja, ali i dalje bez prilika za gol.

Trenutno se igraju utakmice: Čapljina – Novi Travnik, Zvijezda – Budućnost, Travnik – Radnički i Jedinstvo – Bratstvo i svi mečevi su počeli u 14:30. Sutra se igraju preostala tri duela u kojima će snage odmjeriti: Sloga – Goražde, Bosna Sema – Velež i Gošk – Rudar.

Travnik – Radnjički 1:0 i Jedinstvo – Bratstvo 1:0, ostale utamice trenutno bez pogodaka.

15’– Iako visočka Bosna ima više igre i dominira na terenu, izgleda da gosti iz Orašja samo čekaju dobre prilike – kontra gostiju Đukić sam pred Bekanom koji na sreću domaćina brani njegov šut.

10’– Potpuna dominacija NK Bosne, gosti iz Orašja još nisu prešli centar terena. Visočani od prve minute napadaju protivnikovu mrežu, u nadi da će doći do ranijeg vodstva i da će ispraviti  greške napravljene u prethodnoj utakmici.

5’– Nakon pet minuta igre viočka Bosna ima terensku inicijativu bez pravih prilika.

Trener NK Bosne je za prvu postavu izabrao: Bekana, Hrvata, Ćubaru, Canu, Papaza, Mujezinovića, Kovača, Hrelju, Džafića, Čehajića i Goraliju.

Dok je trener HNK Orašje, Neretljak Mato je za ovu utakmicu odabrao: Kurbašića, Mikića, Isanovića, Zukića, Vidovića, Đukića, Živkovića, Maroševića, Aletića, Maskaljevića i Prgića.


Prije nekoliko minuta na stadionu u Lukama počela je utakmica 12. kola Prve nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine, u okviru koje su se sastale ekipe NK Bosna Visoko i HNK Orašje.

Negdje oko 300 gledalaca bodri visočku Bosnu protiv prve ekipe na tabeli.

Podsjećamo da je NK Bosna Visoko u proteklom kolu poražena u sudijskoj nadoknadi protiv ekipe Budućnosti rezultatom 1:0, te da Visočani sada imaju 20 bodova, što je za dva boda manje od HNK Orašje.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE