SportRukometBosna Centrotrans u novoj dvorani ubjedljivo savladala Krajinu rezultatom 31:21

Bosna Centrotrans u novoj dvorani ubjedljivo savladala Krajinu rezultatom 31:21

Analiza utakmice: Završena je i prva, historijska utakmica visočkih rukometaša u novoj sportskoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure u Visokom, gdje su večeras bili domaćini ekipi Krajine iz Cazina. Svi posjetioci večerašnje utakmice, njih preko 300, u prepunoj dvorani imali su priliku uživati u odličnom rukometu, kojim su rukometaši Bosne Centrotrans počastili sve prisutne. Naravno, na kraju nije izostala ni pobjeda, prva u proljetnom dijelu sezone za ekipu iz Visokog, a Krajina je “pala” rezultatom 31:21.

Na samom početku utakmice, tačnije u prvih deset minuta, Visočani su pokazali veliku dozu nervoze u svojoj igri, što je dalo svojevrsnu prednost gostima iz Cazina, koji su to iskoristili i do desetog minuta utakmice stvorili rezultat od 2:4. Ipak, u narednih deset minuta utakmice Visočani su pokazali svoju nadmoć i sjajnu igru na obje strane terena napravivši veliki preokret od 8:1, koji ih dovodi u prednost. Do kraja prvog dijela utakmice ova prednost se povećavala, te su domaći na odmor otišli sa osam golova prednosti, pri rezultatu 16:8.

Drugi dio utakmice, odnosno njegov početak, ponovo donosi blagu terensku inicijativu i prednost na strani gostiju iz Cazina, koji se pokušavaju približiti protivniku i smanjiti razliku, sve do 43. minute kada je rezultat glasio 20:15, no tada se Visočani bude iz polusna i kreću u konačnu ofanzivu, stvarajući ogromnu prednost, na mahove od čak 11 golova. Na kraju Bosna Centrotrans je protiv Krajine slavila ubjedljivo konačnim rezultatom 31:21, u ovoj za Bosnu historijskoj utakmici.

Najbolji pojedinci u redovima domaćih bili su, prije svih, Skopljak sa 10 postignutih pogodaka i Grujić koji mu se pridružio sa 8 pogodaka, a zatim vrijedi pohvaliti i golmane Žigu i Hadžića, koji su večeras bili na nivou zadatka.

Ovo pobjedom Bosna Centrotrans će na tabeli napredovati minimalno jedno mjesto, te će tako zamijeniti upravo ekipu Krajine na 10. mjestu tabele, jer iako imaju identičan omjer pobjeda i poraza, Bosna je u međusobnom omjeru bolja i ima prednost nad ovom ekipom. Također, ukoliko Zrinjski savlada Gračanicu u okviru 17. kola Bosna će “skočiti” na 9. poziciju, jer će u tom slučaju ove tri ekipe imati po šest pobjeda, devet poraza i jednu neriješenu utakmicu, uz 19 ostvarenih bodova, ali će Bosna imati prednost zbog boljeg međusobnog skora sa obje ekipe.

U narednom, 18. kolu rukometne Premijer lige BiH Visočani će poći na gostovanje put Prijedora, gdje će pokušati da pronađu put do pobjede protiv ekipe Prijedora s kojom su u prvom dijelu sezone u Visokom odigrali jedini neriješeni susret. Ekipa Prijedora se nalazi na 7. poziciji, sa po sedam pobjeda i poraza uz dva neriješena susreta, te je protivnik kojeg treba respektovati i maksimalno uvažavati, zbog čega će Bosna Centrotrans imati težak zadatak da savlada Prijedorčane u ovom okršaju.

Ovim informacijama završavamo večerašnji prenos utakmice u kojoj su Visočani ostvarili veoma vrijednu pobjedu protiv ekipe Krajine. Ne zaboravite da pratite u narednim danima vaš omiljeni portal Visoko.co.ba kako biste saznali mnoge korisne informacije iz Visokog i okoline i kako biste prvi bili informirani o aktuelnim dešavanjima.

Sa vama su večeras, kao i uvijek, bili vaši komentatori Dario Božić i Enes Hodžić. Želimo vam ugodnu noć, a do narednog vikenda srdačan sportski pozdrav.

KRAJ UTAKMICE: I nakon 60 minuta sjajnog rukometa na parketu nove sportske dvorane Franjevačkog samostana u Visokom, igrači Bosne Centrotrans uspjeli su upisati prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone i najaviti generalnu promjenu u igri, koja bi ih mogla dovesti do opstanka u Premijer ligi ove sezone.

Konačan rezultat glasi 31:21 u korist domaće ekipe, koja je večeras zaista briljirala i u odbrani, i u napadu, te zasluženo stigla do pobjede.

59’ – Nalazimo se minut do nove pobjede Visočana, šeste u ovoj sezone, prve u proljetnom dijelu, te trener Antović traži time-out kao i uvijek minut prije kraja kako bi uveo nešto mlađe igrače, ali i kako bi svojim igračima skrenuo pažnju da fer i korektno privedu ovu utakmicu kraju.

58’ – Dvije minuta su do kraja utakmice, domaći navijači već slave novu, zasluženu pobjedu, te očekuju konačni rezultat. Trenutno na semaforu stoji 30:20 u korist, a ovo je tek druga utakmica ove sezone u kojoj su Visočani postigli 30 i više golova.

55’ – Nakon time-outa domaći ponovo dostižu najveću prednost na utakmici od 11 golova razlike, a rezultat glasi 29:18. Ovo će biti prva pobjeda Visočana nakon gotovo dva mjeseca i tri poraza u posljednja tri susreta.

54’ – Šest minuta prije kraja utakmice sa klupe gostiju zatražen je još jedan, vjerovatno i posljednji time-out na utakmici, te ovim činom polagano ulazimo u samu završnicu utakmice.

52’ – Visočani u ovim trenucima prednost povećavaju na 11 golova razlike i čini se da je na osam minuta prije kraja utakmice u Visokom sve završeno u korist domaćina. Ostaje da još ispratimo razvoj situacije do kraja utakmice, kako bismo mogli odrediti konačni rezultat.

Također, u ovim trenucima za sve rukometne sladokusce Hadžić na golu Bosne Centrotrans brani sedmerac i time dodatno podiže ionako uzavrelu atmosferu u dvorani na stepen više. Čini se da su Visočani napravili novi korak naprijed u novoj dvorani.

50’ – Još samo deset minuta preostalo je do kraja utakmice. Visočani su na pragu prve pobjede u proljetnom dijelu takmičenja u rukometnoj Premijer ligi BiH, protiv ekipe Krajine. Trenutni rezultat glasi 27:17 u korist domaće ekipe, koja je stvorila sigurnu prednost za mirnu završnicu.

48’ – Nešto mirniji tempo igre gledamo na ulasku u samu završnicu, te u ovim trenucima Visočani održavaju svoju prednost nad ekipom iz Cazina, povećavajući je prvenstveno zbog dobre igre u odbrani. U ovim trenucima rezultat glasi 24:16.

46’ – Ušli smo u posljednjih 15 minuta susreta 17. kola Premijer lige BiH za rukometaše, između ekipa Bosne Centrotrans i Krajine. U ovim trenucima ponovo je terenska inicijativa na strani domaćih, koji su nakon blagog pada u igru u prvih 15 minuta drugog dijela utakmice ponovo pronašli svoj ritam i u posljednja tri minuta postigli dva pogotka. Ipak, u stopu ih prate i gosti iz Cazina koji su se probudili u drugom poluvremenu, te rezultat trenutno glasi 23:16.

43’ – Ali i gosti su se probudili u drugom poluvremenu te u stopu prate domaće, pokušavajući da smanje prednost, te odmah nakon pogotka Bosne Centrotrans postižu pogodak za 20:15.

42’ – Blagi pad u igri domaćih je prekinut i izgleda da će posljednjih 20 minuta utakmice donijeti ponovo dobru igru Visočana koji su upravo postigli pogodak za povećanje prednosti i rezultat 20:14.

41’ – Iako nakon time-outa gosti prvi postižu pogodak, igrači Bosne Centrotrans uspijevaju da prekinu crni niz od 0:5 i postignu svoj prvi pogodak nakon pet minuta golgeterskog posta, za rezultat 19:13.

No, gosti već u sljedećem napadu pogađaju za smanjenje zaostatka i rezultat koji u ovom trenutku glasi 19:14.

39’ – Mini serija od 0:4 koju su u nastavku utakmice napravili gosti iz Cazina primorava trenera Antovića da zatraži novi time-out kako bi ponovo smirio svoje igrače i kako bi popravio stanje u igri. U zadnjih pet minuta realizacija šuteva Bosne Centrotrans je izostala, spram četiri gola gostujućih igrača, što je dovoljan razlog da se malo smire strasti i da se pokuša napraviti pozitivna promjena za nastavak.

37’ – Kao i na početku utakmice i na otvaranju drugog dijela osjeti se blagi pad u igri domaće ekipe i malo opuštanje koje gosti koriste za smanjenje zaostatka pri rezultatu 18:11. Ipak, ako je suditi prema prvom poluvremenu vrlo skoro će uslijediti novi napadi domaćih, koji će Bosnu Centrotrans odvesti do pobjede.

35’ – Nakon dobrog otvaranja domaćih, u protekle dvije minute gosti uspijevaju da smanje svoj zaostatak sa deset na osam golova zaostatka, pri rezultatu 18:10 u korist domaćih. I pored svih dobri pokazatelja i statističkih parametara u igri Bosne Centrotrans na večerašnjoj utakmici domaći će morati itekako da pripaze u nastavku na svoju igru, kako bi mirno priveli kraju ovaj susret.

33’ – I počelo je drugo poluvrijeme susreta 17. kola rukometne Premijer lige BiH između ekipa Bosnr Centrotrans iz Visokog i Krajine iz Cazina. Domaća ekipa koja je briljirala u prvom dijelu utakmice, na samom startu drugog poluvremena nastavila je pokazivati inicijativu u igri te su već nakon tri minuta igre u drugom dijelu uspjeli postići dva pogotka za rezultat 18:8 i najveću prednost na utakmici do sada od deset golova razlike.

________________________________________________________________

Analiza prvog poluvremena: Nakon prvih 30 minuta prve domaće utakmice u novoj dvorani Visočani su večeras pokazali sjajnu igru i nadvisili svog protivnika u prvom poluvremenu sa čak osam golova prednosti. Početna nervoza u redovima Bosne Centrotrans donijela je nešto bolju igru gostiju u prvih desetak minuta, ali zatim kreće prava mala golijada domaćih igrača i sjajna odbrana, koja je goste držala daleko od gola visočkog rukometnog kluba punih deset minuta.

Sjajna igra koja je uslijedila u nastavku poluvremena dovela je do stvaranja velike prednosti, koja već sada garantira pobjedu Visočanima, ukoliko nastave ovakvu igru u drugom poluvremenu, pobjedu vrijednu novog početka u novoj dvorani, za konačni opstanak Bosne Centrotrans u društvu najboljih.

U prvih 30 minuta najbolji u redovima Bosne Centrotrans bili su Grujić i Skopljak sa po pet postignutih pogodaka, dok je na golu dobru partiju pružio i Žiga koji je, nakon početne nervoze zbog igre protiv donedavnih kolega iz Cazina, rutinski odigrao do kraja poluvremena.

Uskoro slijedi i drugo poluvrijeme ove sjajne utakmice, stoga ostanite uz vaš omiljeni portal Visoko.co.ba i pratite do kraja ovaj uzbudljivi, rukometni spektakl u Visokom.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Proteklo je prvih 30 minuta utakmice na parketu nove sportske dvorane Franjevačkog samostana u Visokom, u kojoj su se sastale ekipe RK Bosna Centrotrans i RK Krajina. Rezultat na kraju prvog poluvremena glasi 16:8 u korist domaćih, koji su pokazali u 20 minuta sav raskoš igre pred dvoranom prepunom ljubitelja rukometa u Visokom.

Uskoro slijedi analiza prvog poluvremena večerašnjeg rukometnog spektakla u Visokom.

28’ – I nakon 28 minuta igre Bosna Centrotrans dostiže najveću prednost na ovoj utakmici od sedam golova razlike, pri rezultatu 14:7. Čini se da će početak i kraj prvog poluvremena na večerašnjoj utakmici biti sušta suprotnost ili kako bi rekli od očaja do sjaja u samo 30 minuta.

27’ – Odmah po završetku time-outa domaći postižu novi pogodak i trenutni rezultat glasi 13:7, te se konstatno održava prednost od šest golova razlike u korist Bosne Centrotrans.

26’ – Četiri minuta prije kraja prvog poluvremena Antović, trener domaćih zatražio je prvi time-out na utakmici, pri rezultatu 12:7. Ovu pauzu će vjerovatno iskoristiti kako bi svojim igračima dao posljednje upute da bi do kraja poluvremena izvukli maksimum iz svoje igre. Također, bilo je potrebno zaustaviti i blago poboljšanje u igri gostiju u posljednjih pet minuta.

24’ – Gosti uspijevaju da, pet minuta prije kraja prvog poluvremena, smanje prednost Visočana za jedan gol razlike i trenutni rezultat glasi 12:7.

22’ – Trenutni rezultat glasi 12:6, dok domaća ekipa konstantno poboljšava svoju igru i povećava zasluženu prednost na terenu. Izgleda da su pojačanja koja su Visočani doveli za vrijeme zimske pauze bila opravdana, pa tako večeras u redovima domaćih briljira Žiga na golu Bosne, koji je protekli dio sezone branio upravu u cazinskoj Krajini, a u napadu je sjajan Grujić koji je stigao iz ekipe Vogošća Poljine Hills.

20’ – I nakon deset minuta golgeterskog posta i dobre odbrane domaće ekipe, igrači Krajine uspijevaju da postignu jedan pogodak za smanjenje razlike pri rezultatu 9:5. Ipak, već u sljedećem napadu Visočani kreiraju dobru poziciji u postižu pogodak za održavanje prednosti od 5 golova i rezultat 10:5.

18’ – Domaći su nezaustavljivi u posljednjih desetak minuta i nemilosrdno grabe svaku priliku koja bi ih mogla odvesti do pobjede, te ukoliko se nastavi igra ovakvim tempom Cazinjani će nakon ravnopravnog meča protiv Bosne Centrotrans u prvom dijelu sezone večeras doživjeti debakl u Visokom.

Trenutni rezultat glasi 9:4 u korist domaće ekipe.

16’ – Nastavljena je igra nakon time-outa koji su tražili članovi gostujuće ekipe i nakon nekoliko promašaja na obje strane Visočani uspijevaju da povećaju svoju prednost na četiri gola razlike, a trenutni rezultat glasi 8:4.

Evidentna je nova snaga i motiv koji su domaći pokazali u posljednjim minutama, a statistički parametar da gosti u posljednjih sedam minuta nisu postigli nijedan pogodak sam po sebi je pokazatelj kvalitetne odbrane domaćih. Domaći su za to vrijeme uspjeli napraviti seriju od 6:0 i doći do zaslužene prednosti.

12’ – Tri minute su bile dovoljne da trener Antović smiri svoje igrače i da ih dovede do preokreta i prvog vodstva od dva gola razlike, pri rezultatu 6:4. Visočani su uspjeli u posljednjim minutama da kreiraju nekoliko dobrih napada nakon odlično odigrane odbrane, te da pređu u očekivano vodstvo, što je natjeralo stručni štab gostiju iz Cazina da već u 12. minuti zatraže prvi time-out kako bi zaustavili nalet Visočana.

10’ – I pored dobre podrške sa tribina i motiva koji bi trebao da vodi Visočane do pobjede, rukometaši Krajine uspjeli su u prvih desetak minuta da naprave blagu terensku prednost, koja daje i rezultat od 3:4 u korist gostiju. Ipak, čini se da igrači Bosne Centrotrans polahko smiruju očekivanu nervozu u ovom susretu, te bi nastavak utakmice trebao da ponudi nešto bolju igru domaćih igrača.

5’ – Gosti su uspjeli da postignu još jedan pogodak, za rezultat od 1:3, a prvi historijski pogodak u novoj dvorani za Bosnu Centrotrans u prvom napadu pogodio je Skopljak, koji će ovim činom biti upisan u anale visočkog rukometa.

4’ – Prije nekoliko minuta na parketu sportske dvorane Franjevačkog samostana u Visokom počela je utakmica između ekipa RK Bosna Centrotrans i RK Krajina. Visočani, koji večeras pretenduju da pobijede u ovom susretu, morat će uložiti mnogo napora kako bi i postigli zacrtani cilj, koji je početak njihovog puta do konačnog cilja – opstanka u društvu najboljih rukometnih klubova Bosne i Hercegovine.

U prvim minutama utakmice gosti iz Krajine su uspjeli da postignu dva pogotka, naspram jednog pogotka domaćih, te trenutno vode rezultatom 1:2.

Ipak, dvorana tribinama popunjenim do zadnjeg mjesta i motiv domaćih večeras bi trebao da prevagne, tako da se nadamo da će visočki rukometaši doći do pobjede u ovom susretu.

________________________________________________________________

U okviru 17. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras se, na parketu novoizgrađene dvorane Franjevačkog samostana sv. Bonaventure u Visokom, sastaju ekipe RK Bosna Centrotrans i RK Krajina. Domaćin, Bosna Centrotrans, nakon poraza u Ljubuškom od ekipe Izviđača, u proteklom kolu na samom startu proljetnog dijela sezone večeras će protv ekipe Krajine iz Cazina pred domaćom publikom tražiti bodove koji su im potrebni kako bi održali kakav takav priključak za ekipama na sredini tabele, odnosno, kako bi se do kraja sezone mogli nadati opstanku u Premijer ligi BiH za rukometaše.

Ipak, veoma teška zadaća večeras je pred visočkim rukometašima, budući da će se morati boriti protiv direktnog protivnika, ekipe iz Cazina koja se nalazi na desetom mjestu tabele, što je jedno mjesto više u odnosu na Bosnu Centrotrans. Cazinjani su u dosadašnjem toku sezone ostvarili šest pobjeda, devet poraza i jedan remi, što je bilo dovoljno za 19 ostvarenih bodova, dok domaća Bosna Centrotrans ima gotovo identičan skor, uz jedan poraz više, zbog čega se i nalazi u zaostatku od tri boda u odnosu na gostujuću ekipu.

Večerašnjim duelom Bosna Centrotrans bi mogla da napravi blagi preokret u svojoj formi, nakon poraza u prethodnim utakmicama, ali za odličan skor na domaćem terenu potrebna im je pobjeda veća od jednog gola razlike, budući da su na gostovanju u Cazinu u prvom dijelu sezone poraženi od ekipe Krajine jednim golom razlike, rezultatom 29:28.

U svakom slučaju večeras je pred nama jedna veoma uzbudljiva i neizvjesna utakmica, prvenstveno zbog samih protivnika, a zatim ova utakmica će biti i od historijskog značaja za visočki rukometni kolektiv, jer nakon decenija igranja domaćih utakmica u KSC “Mladost” Visoko večeras igraju svoju prvu domaću utakmicu u novoj dvorani Franjevačkog samostana Visoko. Kako saznaje redakcija portala Visoko.co.ba svoj dolazak u Visoko večeras najavili su i čelnici Rukometnog saveza BiH, među kojima i predsjednik, Enid Tahirović, kao i veliki broj starih igrača i veterana visočke Bosne, koji će podržavati mlade igrače do, nadamo se, pobjede u večerašnjem duelu.

Vi svakako ne propustite da od 18:00 sati budete uz vaš omiljeni portal Visoko.co.ba, koji vam i ovog puta donosi tekstualni prenos uživo sa terena sportske dvoranje Franjevačkog samostana u Visokom.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE