SvijetEvropaUzrok smrti Vitalija Čurkina neće biti objavljen

Uzrok smrti Vitalija Čurkina neće biti objavljen

Kako prenosi AP, autopsija je izvršena, ali su bila potrebna dodatna ispitivanja.

Portparolka Džuli Bolker izjavila je danas da su gradski pravosudni organi preporučili kancelariji sudske medicine da ne izlazi u javnost sa informacijama.

Stejt department je 24. februara zatražio da se ne objavljuje uzrok Čurkinove smrti zbog toga što je “diplomatski imunitet Vitalija Čurkina na snazi i poslije njegove smrti”.

Kancelarija za sudsku medicinu zadužena je za ispitivanje smrtnih slučajeva u Njujorku koji se dese nesrećnim putem, nasiljem, iznenada ili kada je neko naizgled dobrog zdravlja, ili kada je smrt nastupila iz sumnjivih razloga.

Za većinu slučajeva koje ispita kancelarija sudske medicine se na kraju ustanovi da nisu izazvane sumnjivim uzrocima.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE