SportNogometValverde nasljednik Enriquea na klupi Barcelone

Valverde nasljednik Enriquea na klupi Barcelone

Ekipa Barcelone dobiće novog trenera na kraju ove sezone. Luis Enrique je odlučio da napusti redove velikana s Nou Campa, a prema navodima katalonskih medija, novi trener Barcelone biće Ernesto Valverde. Predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu navodno je već obavijestio igrače da će im novi trener biti 53-godišnji španski stručnjak, koji trenutno vodi ekipu Athletic Bilbaa. Valverde bi s Barcelonom trebao potpisati dvogodišnji ugovor, a službeno predstavlje je najavljeno za 29. maj, dan nakon finala Kupa Kralja kojeg Barca igra s Alavesom i u kojem bi katalonski klub mogao barem malo da spasi očajnu sezonu osvajanjem jednog trofeja. Tokom igračke karijere Valverde je dvije sezone nosio dres Barcelone, a u trenerskoj karijeri je pored Athletica vodio još Espanyol, Olympiacos, Villarreal i Valenciju.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE