SportKošarkaVečeras u Banovićima odluka o novim košarkaškim prvakinjama BiH

Večeras u Banovićima odluka o novim košarkaškim prvakinjama BiH

U Banovićima večeras se igra posljednja utakmica sezone za košarkašice u BiH. U ponovljenoj utakmici sastaju se RMU Banovići i sarajevski Play Off Happy i, ujedno, odlučuju o novim prvakinjama BiH.

U Ligi 6 Play Off Happy je u Sarajevu pobijedio Banovićanke 61:59, a one su u uzvratnom susretu slavile rezultatom 69:63. Međutim, utakmica je odlukom povjerenika takmičenja Bože Bošnjaka iz Širokog Brijega poništena zbog navodne neispravne registracije Tamare Kapor za RMU Banovići.

Iako su se čelnici oštećenog kluba žalili, odlučeno je da se igra nova utakmica, a da Tamara Kapor nema pravo nastupa.

– Sva dešavanja u vezi  druge utakmice s Play Offom poremetila su atmosferu u našoj ekipi. Međutim, ujedno su izazvali pozitivni inat, tako da ćemo večeras biti izuzetno motivisani da pružimo maksimum, pobijedimo i postanemo jedini klub u BiH koji je u jednoj sezoni dva puta osvajao titulu prvaka – kaže za Fenu Goran Jurčenko, trener ekipe RMU Banovići.

Večeras se u Banovićima očekuje puna sportska dvorana, a domaći navijači trebali bi biti „vjetar u leđa“ domaćem sastavu koji predvode Aldijana Iriškić, Naida Musić, Majda Rahmanović i druge igračice.

– Play Off smo pobijedili u prvom dijelu šampionata i u Ligi 6. One imaju izuzetno dobru vanjsku liniju i ako zaustavimo njihove šutere, obavit ćemo pola posla. Dobro se poznajemo i očekujem „tvrdu“ utakmicu, sa dosta prekida, a o pobjedniku će odlučivati možda i bolji procent šuta s linije slobodnih bacanja – zaključio je Jurčenko.

Utakmica RMU Banovići – Play Off Happy igra se večeras od 19 sati.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE