Od septembra ove godine, Vedad Ibišević je stanovnik glavnog grada Njemačke. O životu u Berlinu, utiscima o Herthi, druženju van terena i o baražu popularni Vedo govori u emotivnoj video priči.

Hertha je četvrti klub u Njemačkoj za koji Vedad Ibišević nastupa. U finišu prelaznog roka, Ibišević je iz Stuttgarta prešao u Herthu i vrlo brzo se vratio svojoj staroj navici – postizanju golova. Dolazak u njemačku prijestonicu iziskivao je određeni period adaptacije, kako za njega samog tako i za porodicu. Čini se da je taj period iza njega, jer se Vedo odlično snalazi u jednom od najvećih evropskih gradova i nema sumnje da je vrlo zadovoljan svime onim što pruža ovaj grad.

Da je i ovog puta donio pravu odluku i da je prelazak u Herthu bio pun pogodak potvrdio je i sam Vedad. Vrlo brzo je izborio status prvotimca, a ono što posebno ističe je sjajna atmosfera u ekipi, koja je rezultirala odličnim rezultatima koji premašuju ambicije kluba čiji je osnovni cilj stvaranje stabilnog Bundesligaša. Van terena naš reprezentativac se najviše druži sa Salomonom Kalouom, nekadašnjom zvijezdom Chelseaja.

Neuspjeh u baražu i neodlazak na Euro 2016 u Francuskoj teško je pao našem reprezentativcu, koji smatra da smo još jednom propustili veliku priliku. Odgovornost preuzima na sebe i suigrače iz reprezentacije jer, kako kaže, ovog puta smo u baražu imali protivnika po mjeri i za to što se nismo plasirali na Euro možemo kriviti samo sebe. No, to je sport, iz svega se trebaju izvući pouke i u naredni ciklus kvalifikacija trebamo ući još jači i spremniji za nove izazove.

U videu pogledajte ekskluzivnu reportažu sa Vedadom Ibiševićem, snimljenu u njegovom novom domu – Berlinu.