ZDKSportVelika pobjeda košarkašica Čelika u Banovićima

Velika pobjeda košarkašica Čelika u Banovićima

Mlade košarkašice Čelika obradovale su sinoć sve navijače svojom pobjedom u Banovićima. Zeničanke su savladale domaću ekipu sa 91:65 i tako povele sa 1:0 u polufinalnoj seriji Prvenstva BiH za žene.

Iako su mnogi ulogu favorita u ovom polufinalnom duelu dodjeljivali iskusnijoj ekipi Banovića, izabranice Slobodana Kecmana sinoć su pokazale da se na njih treba ozbiljno računati. Ne samo da su se hrabro suprostavile favorizovanom protivniku na gostujućem terenu, već su odigrale fantastično drugo poluvrijeme i potpuno nadigrale rivala.
Nakon što se prvo poluvrijeme igralo u egalu, Zeničanke su već početkom treće dionice krenule da dodaju gas. Predvođene iskusnom Aldijanom Iriskić Čelik je polako, ali sigurno stvarao prednost. Ekipa Banovića nije mogla da odgovori na igru koju su im nametnule gošće, koje su na kraju zasluženo slavile uvjerljiv trijumf.
Najbolje u redovima pobjedničkog tima bile su Aldijana Iriškić sa 36 poena, dok je Anida Ćorović ubacila 17.
Kod Banovića su bolje od ostalih bile Emina Demirović sa 25, te Dajana Bugarin sa 14 postignutih poena.
Drugi meč polufinala play off-a između Čelika i Banovića na programu je u srijedu u Zenici, a finale će izboriti ekipa koja prva dođe do dvije pobjede.

 

Visoko.co.ba/basket.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE