Naslovnica Sport Borilački sportovi Veliki uspjeh...

Veliki uspjeh Visočanina: Mirza Osmanbegović učesnik ovogodišnjeg UFC kampa “Golden Glory”

2221
PODIJELI

Posljednjih nekoliko godina Visoko se itekako može pohvaliti mladim i prespektivnim ljudima, a jedan od njih je svakako Mirza Osmanbegović.

Ovaj mladi sportista jedan je od najboljih taekwondo boraca u našoj državi i višestruki prvak Bosne i Hercegovine, a može se pohvaliti i da je nosilac crnog pojasa 3. dan, te je zbog svega toga dva puta izabran za najboljeg sportistu po granama sporta na području Općine Visoko.

Do nedavno Mirza je trenirao i Taekwondo klubu “Bosna” Visoko, gdje se razvijao pod budnim okom Edina Kajevića – Kaje, svjetskog rekodera, a početkom ove godine otputovao je u Stuttgart, gdje trenira MMA i priprema se za nove izazove.

Ovih dana, za njegov trud, stiglo je i veliko priznanje, te je tako Mirza pozvan u jedan od najpoznatijih UFC kampova “Golden Glory”. Ovu pozivnicu mu je uručio Denis Stojnić, jedan od najboljih bh. boraca, te će tamo Mirza trenirati sa najboljim borcima iz cijelog svijeta.

Ko zna, možda će se jednog dana i Visoko moći pohvaliti kako u jednom od ponajboljih borilačkih takmičenja u svijetu ima svog predstavnika, a mi Mirzi svakako želimo mnogo sreće na njegovom putu do ostvarenja snova i ciljeva.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.