SportNogometVerratti pristao preći u Barcelonu

Verratti pristao preći u Barcelonu

Nekoliko posljednjih sedmica šuška se oko toga da će vezni fudbaler PSG-a Marco Verratti napustiti ovaj klub i preći u Barcelonu. Čini se da je danas stigla i potvrda tih špekulacija, barem ako je vjerovati španskom listu Sport koji prenosi da je Verratti rekao ‘da’ Kataloncima. Podsjetimo, Verratti je prije nekoliko dana boravio na Ibizi, a obzirom da se baš u to vrijeme pojavio u istom restoranu u kojem je boravio i Leo Messi, inostrani mediji su sabrali dva i dva te otkrili da je upravo Messi nagovarao Italijana da mu se pridruži u Barci. Čini se ga je Argentinac uspio i nagovoriti, pa bi Verratti i on naredne sezone trebali dijeliti svlačionicu. Isti izvor tvrdi da će Barca PSG-u na ime obeštenćenja uplatiti vrtoglavih 100 miliona eura. Podsjetimo, Verratti je u PSG stigao na ljeto 2012. godine, a prošle sezone je odigrao 28 mečeva u Ligue 1 te je postigao tri pogotka uz pet asistencija.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE