Lokalne TemeSportVeterani RK Bosne četvrti na Vlašiću

Veterani RK Bosne četvrti na Vlašiću

Veterani RK Bosna Visoko prvi put u historiji su učestvovali na jednom Međunarodnom rukometnom turniru za veterane.

Turnir pod nazivom Srcem za Bosnu  se održao na Vlašiću u periodu od 20 do 22. aprila 2017.godine.

Turnir na Vlašiću spada u red najorgonizovanijih i najboljih turnira za veterane u regiji.
Na Vlašiću su učestvovale 42 ekipe iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i BiH – 21 ekipa veterana i 21 ekipa veteranki.
Visočki veterani su bili u grupi sa RK “Opuzen” Opuzen i RK “Križevci” Križevci, u grupi su obje utakmice pobjeđene – prva utakmica protiv Opuzena rezultatom 10:6, a druga utakmica protiv Križevaca 13:5, treća utakmica koja je odlučivala o prolasku među prve tri ekipe igrala se protiv starih znanaca i prijatelja iz Metkovića, utakmica je na kraju završena 6:5 u korist Metkovića.
Vrijedi istaći da je za ekipu Metkovića nastupao i Nikša Kaleb, olimpijski i svjetski pobjednik sa Hrvatskom reprezentacijom.
RK Bosna-Veterani na kraju je zauzeo četvrto mjesto u konkurenciji 21 ekipe što i nije loš rezultat ako se uzme u obzir da je ovo bilo prvo učešće veterana Bosne na jednom od Međunarodnih turnira za veterane.
Na ovom turniru veterani Bosne su nastupali u novoj opremi koja je donacija Agencije “VIKUS” Visoko vlasnika Handžić Mirze, a koja je obezbjeđena uz pomoć prijatelja iz Njemačke Džulić Melvina i Dubovina Rase kojima se ovom prilikom rukometaši zahvaljuju.
Veterani Bosne su prezadovoljni prijemom koji je organizovao domaćin RK Travnik-Veterani, kao i samom atmosferom koja je vladala za vrijeme turnira – jviđeni su neki sportski prijatelji koji nisu viđeni zadnjih 20-ak godina.
Iz RK Bosna-Veterani Visoko najavljuju dalje aktivnosti i uzimanje učešća na turnirima koji će se održavati u Osijeku i Vodicama (Hrvatska).
Na kraju ćemo spomenuti i igrače koji su učestvovali na turniru: Jamaković Samir, Bukva Edin, Čakić Emir, Smajlović Goran, Mustafić Muhamed, Drugović Emir, Čerimagić Sedin, Handžić Mirza, Konjičanin Emir i Hurem Mirza.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE