SportRukometVIDEO Edin Bukva: Igrač sarajevske Bosne mi je rekao da je utakmica...

VIDEO Edin Bukva: Igrač sarajevske Bosne mi je rekao da je utakmica u Derventi kupljena za 10.000 KM

Završen je regularni dio sezone u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a već su poznati i putnici u niži rang takmičenja.

Među ekipama koje napuštaju društvo najboljih je bivši višestruki prvak naše zemlje, Bosna iz Visokog.
Ipak, iz visočkog kluba tvrde da su se u posljednja dva – tri kola desile brojne nepravilnosti, a rezultati iz posljednjih nekoliko kola graniče sa naučnom fantastikom.

Tako je deblji kraj iz cijele priče izvukla Bosna iz Visokog, koja zbog veoma čudnih rezultata napušta Premijer ligu.
Za Source.ba portal govorio je predsjednik ovog kluba, Edin Bukva.

Bukva se osvrnuo na čudna dešavanja tokom cijele sezone u Premijer ligi, osvrnuo se na brojne nelogične rezultate u posljednjim kolima, kao i nereagovanje čelnih ljudi u Rukometnom savezu BiH.

Bilo je govora o tome koje su to sumnjive utakmice, kao i o očiglednim sudijskim pogreškama o kojima danas niko ne govori.

RK Bosna Centrotrans je klub koji je osnovan daleke 1954. godine. Bili su osvajači Saveznog kupa BiH u četiri navrata (u sklopu bivše zemlje), a igrali su i jedno finale Kupa Jugoslavije. Također, Bosna je dva puta bila prvak BiH, a rukometaši iz Visokog su osvojili tri Kupa BiH.

Kroz Bosnu su prošla brojna poznata rukometna imena poput Adisa Hadžića, Edhema Sirće, Mahira Džudže, Faruka Vražalića, Muhameda Mustafića, Mirze Hurema i dr.

U jednom dijelu razgovora, na izjavu: “Optužili ste na društvenim mrežama i u svojim izjavama, i sarajevsku Bosnu da je za 10.000KM kupila utakmicu u Derventi”, Edin Bukva je rekao da sva dešavanja koja zna uprava kluba uglavnom znaju i igrači, te da je pouzdano od igrača sarajevske Bosne saznao da se utakmica u Derventi kupila za 10.000KM.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE