Lokalne TemePozitivno VisokoVIDEO: Mladi iz Visokog i Kneževa snimili zajednički kratkometražni film "Reaguj ljudski"

VIDEO: Mladi iz Visokog i Kneževa snimili zajednički kratkometražni film “Reaguj ljudski”

Saradnja koju najpoznatije visočko Udruženje “Damar Omladine” ostvaruje sa mladima iz cijele Bosne i Hercegovine, a često i iz cijelog regiona, šarolika je i širok je dijapazon načina na koji mladi iz Visokog komuniciraju sa mladima iz regije. U želji da naprave bolje životne sredine za sebe ovog puta mladi iz Visokog i mladi iz Kneževo sarađivali su, u okviru regionalne kampanje “Reaguj ljudski – protiv nasilja”, kada su snimili kratkometražni film sa ovom tematikom.

Ovaj video je napravili su članovi “Budi Muško” klubova Kneževo i Visoko, kao dio regionalne kampanje “Reaguj ljudski – protiv nasilja”. Kampanja protiv nasilja je fokusirana na ulogu posmatrača u bilo kom obliku nasilja u školama i zajednici. Ona ima za cilj da osnaži sve mlade da ne smiju biti pasivni posmatrači nasilja i da prikaže da svi imamo zajedničku odgovornost u tome da moramo na siguran način reagovati u takvim situacijama. Kroz ovu kampanju i druge aktivnosti mladi nosioci kampanja idu ka cilju da pruže podršku mladim ljudima, da budu aktivni saveznici u zaustavljanju svih formi nasilja u našoj zajednici.

Damar Omladine se ovom prilikom zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji kratkometražnog filma pod nazivom Reaguj ljudski, koji možete pogledati


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE