Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko VIDEO: Specif...

VIDEO: Specifičan način privlačenja investitora u Visoko rupama na cesti u Industrijskoj zoni Ozrakovići

861
PODIJELI

U, kako je zovu, Industrijsku zonu Ozrakovići svakodnevno dolazi na posao cca.1000 radnika firmi; Vispak, Alma Ras, Kovo Komerc, Galerija Kovo, Nerzz Bešlagić, Velepromet, R-Produkt, IM Semić, Vinex, Alim, Automatic Servis, Kuna, Interdekor, Sing, Ajdin Trade, Mirel …. Ovom dionicom puta kroz Ozrakoviće na posao dolaze i uposlenici Carinarnice kao i kamioni za carinu, a uskoro će dolaziti i medicinsko osoblje i pacijenti buduće poliklinike Eurofarma. Uz sve pobrojano treba znati da se i prevoz putnika autobusima odvija ovom saobraćajnicom.

Naša ekipa na poziv privrednika koji egzistiraju na ovom području, zapošljavaju radnike, plaćaju porez, registruju auta od kojih se dobar dio odnosi i na održavanje putne infrastrukture napravila je mini vožnju kako bi zabilježili u kakvim (ne)uslovima posluje tzv. Industrijska zona Ozrakovići.

Nedoraslost lokalne administracije da rješava ovakve probleme lokalne zajednice obično se svodi na priču o prebacivanju odgovornosti na način da se prebacuju nadležnosti. Međutim u vrijeme predizbornih kampanja kada se prikupljaju glasovi retorika je potpuno drugačija.

Također u predizbornim lažima i borbi za svaki glas potencira se priča o tome kako treba forsirati domaće izvođače radova, a u slučaju Ozrakovića i užasnog puta opasnog po život kako saznaje Visoko.co.ba izvođač radova i odgovorni za ovakvo stanje na najgorem dijelu puta je firma iz Kiseljaka  “Bucomerc”.

Na kraju bilo bi lijepo i transparentno kako i dolikuje ozbiljnoj lokalnoj demokratiji da javno vidimo te tendere i ko ih dobija, a ne sakrivene u nekim podkategorijama nepreglednog i neozbiljnog zvaničnog sajta Općine Visoko.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.