Lokalne TemeVIDEO: Upriličena slava Hrama sv. Prokopija u Visokom

VIDEO: Upriličena slava Hrama sv. Prokopija u Visokom

“Hram sv. Prokopija u Visokom slavi slavu 21. jula, posvećenu svetom velikomučeniku Prokopiju, zaštitniku ovog hrama. Jedan je od velikih svetitelja zato je prema njemu ovaj hram izgrađen prije nešto više od 150 godina., tačnije 1857 godine.” – riječi su kojima počinje prilog kolega sa TV Vi-neta o slavi Hrama sv. Prokopija u Visokom, koja se slavi 21. jula svake godine.

Veliki broj ljudi iz Visokog i okoline posjetio je danas Visoko ovim povodom, a u okviru ovog članka pogledajte videoreportažu TV Vi-neta o ovom događaju.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE