Upitate li Visočane za ime Faruk Halilbegović zasigurno ćete izmamiti mnogobrojne osmijehe na lica i uslijedit će salva pohvala za mladog rukometaša iz grada u kojem je, oduvijek, rukomet bio najvažnija, sporedna stvar na svijetu.

Mnogo je onih koji se prisjećaju mladića sa parketa KSC “Mladost” u redovima RK Bosna Visoko, koji je svoje prve rukometne korake napravio u Visokom, a koga će upravo ti “koraci” u visočkoj rukometnoj školi odvesti u sjajnu karijeru u dresovima mnogobrojnih europskih klubova, ali i u dresu rukometne reprezentacije BiH.

Faruk Halilbegović, tokom godina, izrastao je u svojevrstan rukometni i sportski brend iz Visokog, te rame uz rame sa mnogim drugim kolegama, sportistima, čiji korijeni dosežu do Visokog, postaje i jedan od najboljih ambasadora ovog grada.

Ovog puta donosimo vam jedan videoprilog sjajne igre Visočanina Faruka Halilbegovića, koji trenutno nastupa u redovima Zaglebie Lubina, a koji se takmiči u okviru poljske PGNIG rukometne lige. Mnogo bi se toga dalo kazati o igri ovog sjajnog rukometaša iz Visokog i njegovim uspjesima u toku karijere, ali vjerovatno će se svi naši čitaoci složiti da video govori mnogo više od riječi, stoga vas prepuštamo uživanju uz mnogobrojne, prošlosezonske golove našeg sugrađanina.