Sa konstantnom zainteresovanošću, kako mladih, tako i starijih, Plesna škola “Zumba Visoko” radi punom parom već tri godine. Zumba je tu za sve one koji su se zapustili, ulijenili, one koji uživaju u plesu ili žele naučiti da plešu, one koji žele pokrenuti svoje tijelo, one koji nisu našli dovoljno motivacije da samo treniraju kući. Za sve one kojima su se genetika i ljubav prema hrani odrazili na figuru.

Za nadolazeću godinu članovi ove plesne škole nam najavljuju novi performans, koji će pokloniti našem gradu. Naime, članovi plesne škole ”Zumba Visoko” i njihovu treneri odlučili su da podijele sa nama kako to izgleda njihov trening.

“Mnogo radimo i trud se uvijek isplati. Drago nam je da u Visokom ima veliki broj ljudi koji su zainteresovani za ples. Često nas pitaju šta je uopšte zumba i kako izgledaju koreografije. Zato smo odlučili da snimimo jedan video u kojem se može vidjeti koliko su naši stariji članovi već napredni i koliko znaju da uživaju u plesu. Radimo sa preko 100 članova na tri različite lokacije, ali je rad sa starijom grupom posebno interesantan. Brzo uče korake, a rad s njima je pun smijeha i zabave. Svi su uvijek dobrodošli i mogu se pridružiti našoj rasplesanoj grupi” – rekli su nam, u kratkom razgovoru za Visoko.co.ba, treneri Dino Hasanbegović i Erma Dautović.

“Zumba Visoko” je plesna škola koja u našem gradu djeluje već tri godine. Ono što je bitno naglasiti je da se radi u odvojenim programima. Za djecu se radi sklad ritmičnih pokreta uz moderni ples, što je ples izmiješan sa baletom, latino plesom, ritmičkom gimnastikom. Zatim, tu je showdance program, koji predstavlja teatralne izvedbe plesa. A uz sve to, svaki trening se rade vježbe jačanja mišića te razgibavanja tijela uz plesne akrobacije.

Svi koji žele da budu dio ove plesne škole mogu se upisati u MSŠ ”Hazim Šabanović” u Sali za više namjena, ponedjeljkom i srijedom u terminu od 18:30h za djecu, od 3 pa do 15 godina, te za žene i djevojke u terminu od 19:30h.