ZDKKulturaVideointervju: Frenkie o značaju Kraljeve Sutjeske i "Kraljev festa" koji promoviše srednjovjekovne...

Videointervju: Frenkie o značaju Kraljeve Sutjeske i “Kraljev festa” koji promoviše srednjovjekovne vrijednosti BiH

Tuzlanski reper Adnan Hamidović Frenkie prilikom nastupa na prvom izdanju Kraljeva Festa, na inicijativu idejnog tvorca festivala Jasenka Korjenića, po prvi put posjetio je ambijent Kraljeve Sutjeske. Veliko kulturno bogatstvo sutješkog kraja, ranije je kako kaže vidio samo na televiziji i internetu.

Ovom prilikom snimljen je kratki videointervju u kojem Frenkie pokazuje zadovoljstvo posjetom Kraljevoj Sutjesci, ali i da mu je žao što nije imao više vremena na raspolaganju da posjeti kraljevski grad Bobovac.

Sam festival je s velikim razlogom dobio ime Kraljev Fest, kako bi se bavio promocijom identiteta nekadašnjeg glavnog središta srednjevjekovne Bosne, aludirajući na to da zvanične strukture jako slabo eksploatišu ovaj turistički potencijal.

“Ovo što sam vidio ovdje je jako impresivno. Žao mi je što nemam više vremena da posjetim unutrašnjost samostana i da se popnemo do Bobovca. Mislim da je ovo dobra stvar, ako je situacija već takva kakva jeste, da se na ovaj način kroz muzički festival promovišu ove vrijednosti”, izjavio je Frenkie.

Ovogodišnje prvo izdanje Kraljeva Festa održano je u saradnji sa omladinskim udruženjem “AlterVal”, Općinom Kakanj, Javnom ustanovom za kulturu Kakanj, KakanjCement, AB Petrol, te pod generalnim pokroviteljstvom Red Bull-a. Nastupili su izvođači iz Sarajeva, Tuzle i Mostara, skupa sa domaćim mladim muzičkim bendovima i dj-evima.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE