SportDržavni TimVijeće ministara Bosne i Hercegovine osiguralo je 100.000 KM za KSBiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine osiguralo je 100.000 KM za KSBiH

Podsjetimo, kadetska reprezentacija u BiH je prije dva dana osvojila zlatnu medalju na EYOF-u u Gruziji, što je prvo ekipno zlato na našu zemlju.

Adil Osmanović, ministar civilnih poslava BiH, za Faktor.ba je potvrdio da će Košarkaški savez BiH dobiti 100.000 KM. Isti iznos osiguran je i za Olimpijski komitet BiH.

– Ministarstvo civilnih poslova BiH pokrenulo je inicijativu da se KS BiH i OK BiH osiguraju ova sredstva. Vijeće ministara je to odobrilo prije deset dana. Ta sredstva će im, ako već nisu, vrlo brzo biti na raspolaganju – rekao je Osmanović za naš portal.

KSBiH već duže vrijeme ima finansijskih poteškoća, a upravo iz toga razloga u nedjelju je održana press konferencija na kojoj je direktor reprezentacije Igor Stojanović objasnio tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi krovna kuća bh. košarke. Broj selekcija koje djeluje pri KSBiH sve je veći, pa su samim tim i veći i troškovi. Ipak, potez Ministarstva civilnih poslova BiH daje određenu nadu da će se za uspjehe bh. sportista u budućnosti iznalaziti potrebna finansijska sredstva, pogotovo za one sportove koji Bosnu i Hercegovinu na međunarodnoj sceni prezentuju na najbolji mogući način.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE