Lokalne TemePolitikaVijeće ministara BiH će 1. augusta razmatrati Nacrt ugovora o kreditu za...

Vijeće ministara BiH će 1. augusta razmatrati Nacrt ugovora o kreditu za vodovod u Visokom

U ponedjeljak, 01. augusta tekuće godine, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će redovnu 67. sjednicu. Članovi redakcije portala Visoko.co.ba došli su u posjed prijedloga Dnevnog reda za ovu sjednicu Vijeća ministara, a prva tačka koja će biti razmatrana tokom ove sjednice naveden je Nacrt ugovora o zajmu za projekt vodovod Visoko, a koji se potpisuje između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj.

Tom prilikom bit će razmatrane potrebne osnove za ostvarivanje i zaključivanje takvog ugovora, kojim bi Općina Visoko na raspolaganje dobila devet miliona KM, za izgradnju vodovoda u prigradskim naseljima.

vm vodovod visoko kredit nacrt

Predlagač u ovoj tački dnevnog reda jeste Ministarstvo finansija i trezora.

Podsjećamo, nakon dugih rasprava u široj visočkoj javnosti, odluka Općinskog vijeća Visoko o zaduživanju Općine Visoko usvojena je, velikom većinom vijećničkih glasova, 09. jula, dakle, prije nešto manje od 20 dana, čime su stvorene predispozicije da državni organi pokrenu proceduru potpisivanja ugovora između BiH i EBRD-a za konačno ostvarivanje ovog kredita.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE