SportNogometVillarreal na krilima Bakambua slavio protiv Sportinga

Villarreal na krilima Bakambua slavio protiv Sportinga

Gosti iz Gijona sve su dalje od ostanka, a znali su da ako sinoć ne dođu do pobjede priči u Primeri vjerovatno bi došao kraj.

U prvom poluvremenu viđeno je nekoliko prilika sa obje strane, a najbolju je propustio Gomez u 24. minuti kada je uzdrmao prečku gola Villarreala.

Kazna je stigla u 33. minuti. Soldado je ispratio centaršut u šesnaesterac i postigao gol iza bespomoćnog golmana za 1:0.

Samo što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu Villarreal je preko Bakambua udvostručio prednost, a sinoć sjajni napadač iz Konga pola sata prije kraja meča uvećao je rezultat na 3:0.

Počasni gol za goste postigao je Pereira u 73. minuti susreta.

Villarreal je uprkos pobjedi ostao petoplasirana ekipa La Lige, dok je Sporting na 18. poziciji.

 Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE