Lokalne TemePozitivno VisokoVisočanin Armin Numanović u New Yorku: Bit ću glavni "krivac" za vizualni...

Visočanin Armin Numanović u New Yorku: Bit ću glavni “krivac” za vizualni identitet BHFFNYC 2017. godine

Mlad, talentovan i pored svega Visočanin Armin Numanović je student Akademije likovnih umjetnosti koji je svoj talenat pokazao još u osnovnoj školi, zatim u srednjoj, a danas je učesnik BHFFNYC-a prestižnog festival bosanskohercegovačkog filma u New Yorku.

Treća i četvrta godina odsjeka za grafički dizajn zajedno je radila na projektu za ovaj prestižni festival, među devet predloženih finalnih radova ekipa iz New Yorka i profesori Akademije likovnih umjetnosti upravo su Arminov rad odabarali kao pravo i finalno rješenje.

“U biti ja ću biti glavni “krivac” za vizualni identitet BHFFNYC 2017. godine. To znači da ću dizajnirati plakat, koji je već objavljen, banere, materijal za press kao i sve što je potrebno da se dobije jedna priča na festivalu 2017”, rekao nam je Armin, koji će kao nagradu dobiti put u New York gdje će prisustvovati i učestvovati na festivalu radeći određene zadatke, kako navodi plan mu je i po povratku napraviti kraću priču o tom iskustvu.

Ovo nije prvi uspjeh mladog Visočanina, u novembru 2016. godine proglašen je za najboljeg i najuspješnijeg studenta na Akademiji likovnih umjetnosti u akademskoj 2016/2017. godini i prisustvovao je na svečanoj dodjeli nagrada FMON-a u Mostaru. Numanović se našao i među 73 najbolja studenta u Federaciji BiH, gdje je svaki fakultet imao jednog studenta koji ih je predstavljao.

U svoje slobodno vrijeme Armin radi dizajn za naslovnice knjiga – ali tokom nastave isključivo sam fokusiran na obaveze oko fakulteta, jer je sam concept studiranja jako zahtjevan i traži maksimalnu predanost, dodaje Numanović.

Svoju inspiraciju i motivaciju pronalazi u današnjim medijima, pokušava izvuči najbolje i ono umjetničko iz svijeta grafičkog dizajna, ali njegova najveća inspiracija je sama umjetnost – film, muzika, a svoj rad bi označio kao sci-fi, fantasy ili horor.

Govoreći o Arminu Numanoviću ne smijemo izostaviti fotografiju, ljubav i hobi koja ga čini sretnim, a neodvojiva je od grafičkog dizajna što on i studira, Armin se bavi i video produkcijom, a u narednom videu možete pogledati i jedan od fakultetskih projekata na kojima je radio:

“Međutim ono što predstavlja problem je nedostatak vremena, stoga i ne mogu da se bavim tim segmentom dizajna, što naravno ne znači da u budućnosti neću možda biti isključivo orijentisan na video produkciju i animaciju, a što se tiče budućih planova cilj mi je da uspješno diplomiram, a nakon toga svakako da ostanem u profesiji i da mi to bude posao od koga ću živjeti”, rekao je za visoko.ba Visočanin.

Arminov rad možete pogledati na njegovom facebook profilu ili instagramu – @mickeymik22

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE