Lokalne TemePozitivno VisokoVisočanin Enis Pinjo sa ministrom Nerminom Džinićem prisustvuje Međunarodnom sajmu u Abu...

Visočanin Enis Pinjo sa ministrom Nerminom Džinićem prisustvuje Međunarodnom sajmu u Abu Dhabiju

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić od 19. do 23. februara prisustvuje Međunarodnom sajmu i konferenciji odbrane (International Defence Exhibition & Conference) u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Radi se o najvećem sajmu namjenske industrije na Bliskom istoku i jednoj od značajnijih manifestacija ovog tipa u svijetu. Na sajmu će biti predstavljeni proizvodi i mogućnosti koje pruža namjenska industrija u Bosni i Hercegovini.

Ova grana privrede je među najrazvijenijima u BiH. Prošle godine su privredna društva namjenske industrije u Federaciji BiH zabilježila najveći rast u poslijeratnom periodu, a nastavak rasta predviđa se i u 2017. godini. Prvog dana sajma ministar Džindić susreo se s komandantom vojske UAE Hussainom Bin Mutlaq Al Ghaflijem i predsjednikom Korporacije namjenske industrije Saudijske Arabije Mohamedom Al-Madyijem. Tema ovih razgovora bila je buduća saradnja s UAE i Saudijskom Arabijom. Ministar je razgovarao i sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Zoranom Miličevićem.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE