Lokalne TemePozitivno VisokoVisočanin Melvin Ahmetović: U septembru otvaranje Juventusove Akademije u Sarajevu

Visočanin Melvin Ahmetović: U septembru otvaranje Juventusove Akademije u Sarajevu

Velikan italijanskog i evropskog fudbala Juventus iz Torina u septembru ove godine planira otvoriti svoju akademiju u Sarajevu u saradnji sa kompanijom Birr group, rekao je Melvin Ahmetović, portparol Birr group.

Prethodno od 22. do 27. augusta na terenima Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) po drug put u BiH održaće se Juventusov kamp.

”Akademija ima drugačiji koncept od kampa, jer je to cjelogodišnji projekt. Akademija će pratiti rad škole, tako da će djeca imati ljetni i zimski raspust kao u školi. Akademija bi u Sarajevu sa radom trebala početi sredinom septembra i završiti krajem juna. Djeca će u Akademiji imati četiri treninga sedmično radnim danima i igranje utakmica vikendom. Akademija će biti smještena u novom centru za edukaciju, sport i rekreaciju ‘Safet Zajko’ u Halilovićima. Sa djecom će raditi domaći treneri, koje ćemo pažljivo birati. Tokom cijele godine imaćemo posjete italijanskih trenera koji će voditi računa o situaciju na Akademiji, treninzima, napretku i drugim stvarima”, kazao je za Anadolu Agency (AA) Ahmetović.

Zanimljivo je kako je uopšte došlo do realizacije projekta Juventusovog kampa u Sarajevu, a od ove godine i u zemljama iz okruženja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE