Lokalne TemePozitivno VisokoVisočanin Mirza Mimić nova akvizicija Madeire Andebol SAD iz Portugala

Visočanin Mirza Mimić nova akvizicija Madeire Andebol SAD iz Portugala

Administracija portugalskog kluba Madeira SAD tokom jučerašnjeg dana informirala je javnost o potpisivanju ugovora sa veoma vrijednim desnim bekom iz Bosne i Hercegovine. Riječ je o Visočaninu Mirzi Mimiću, koji je nakon dvije sezone provedene u Finskoj tokom prelaznog roka potpisao ugovor sa portugalskim prvoligašem Madeirom Andebol SAD, te koji će tokom naredne sezone biti dio tima ovog uspješnog rukometnog tima iz Portugala.

Inače, ovaj 28-godišnji Visočanin nastupao je prethodne dvije sezone u dva rukometna kluba iz Helsinkija, u Finskoj, gdje je bio jedan od standardnih prvotimaca oba ova finska prvoligaša.

mirza mimic portugal madeiraKako su kazali iz Mimićevog novog kluba, portugalske Madeire, ovaj mladi bosanskohercegovački rukometaš je sjajna akvizicija kluba, te je svojom požrtvovanošću i rukometnim sposobnostima privukao pažnju uprave ovog kluba. Sve to je urodilo potpisivanjem saradnje između Madeire i Mirze Mimića te će, prema riječima uprave ovog kluba, Mimić biti vrijedno pojačanje koje će doprinijeti konačnim ciljevima kompletnog kluba.

Tokom protekle sezone u portugalskoj prvoj Andebol 1 ligi novi klub Visočanina Mirze Mimića postigao je sjajan rezultat, plasiravši se na petom mjestu tabele, sa 51 osvojenim bodom, odnosno, sa 15 bodova manje od prvoplasirane ekipe Porta.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE