Lokalne TemeKulturaVisočanka Nermana Suša objavila prvi roman 'Dobro jutro, živote'

Visočanka Nermana Suša objavila prvi roman ‘Dobro jutro, živote’

Devetnaestogodišnja Visočanka Nermana Suša objavila je prvi roman ”Dobro jutro, živote”, koji govori o životu jedne djevojčice.

Suša je Feni kazala da je roman napisan u protekloj godini i da je  bila  inspirisana nesrećama tuđih života, te da je  pisanjem  suosjećala s njima.

Djevojčica Ajna, kako kaže,  nije imala mnogo izbora u  životu, ali je ipak pronašla način da se odupre nesrećama i kreira život kako želi.

“Roman govori o buđenju novog života djevojčice Ajne. Želim da ovaj roman posluži kao poruka, najprije ljudima koji trpe nešto u svom životu. Htjela bi da vide da nisu sami i da uvijek ima rješenje za sve, samo moraju gledati s nadom u bolje sutra”, rekla je Suša.

Naglasila je da će joj najveća nagrada biti ako neko njenu knjigu osjeti na način da dobije snagu za životom.

Knjiga je izašla u 100 primjeraka i registrovana je u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH.

Nermana Suša rođena je 21. marta 1997. u Sarajevu. Osnovnu školu završila je u Velikom Čajnu, a Srednju ekonomsku  školu u Visokom.

Trenutno je studentica prve godine komunikologije Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE