Medresa „Osman-ef. Redžović“ ove godine obilježava značajan jubilej, ispraćaj XX generacije maturanta i maturantica. Tim povodom, u subotu, 30. maja ove godine bit će upriličena svečana akademija povodom ispraćaja maturanata, kao i ceremonija otkrivanja Vakifske ploče sa imenima vakifa koji su finansijski podržali izgradnju i razvoj Medrese od njenog osnivanja 1992. godine do danas.
Svečanost će se održati u subotu, 30. maja 2015 godine sa početkom u 11 sati u sportskoj dvorani. Uz prigodan program i prisustvo velikog broja uglednih zvanica, vakifa iz Bosne i Hercegovine i inostranstva i prijatelja Medrese diplome će dobiti ukupno 30 maturantica i 24 maturanta koji su uspješno završili školovanje u Medresi.
Odmah po zavšetku svečanosti pristupit će se otkrivanju Vakifske ploče smještene u haremu ispred džamije. Na njoj se nalaze imena ukupno 398 vakifa, fizičkih i pravnih lica iz zemlje i inostranstva koji su finansijski podržavali izgradnju Medrese od 1992. godine do danas.
Gosti će do Vakifske ploče proći nedavno završenim pristupnim stazama i stepeništima pored vanjskog amfiteatra ispred Đačkog doma. Istog dana za posjetioce će biti zvanično otvoren i Školski muzej koji se sastoji iz pet izložbenih dijelova: ratni period i početak rada Medrese, bošnjačka tradicionalna odjeće, bosanska kultura stanovanja, numizmatika i ostali eksponati.