SportRukometVisočke rukometašice zlatne u finalu Sportskih igara mladih u Sarajevu

Visočke rukometašice zlatne u finalu Sportskih igara mladih u Sarajevu

Visočke rukometašice osvojile su prvo mjesto na šestim BHTelecom Sportskim igrama mladih u Sarajevu. Riječ je o finalu Sportskih igara mladih u koje su se visočke rukometašice plasirale odigravši sjajno u tokom kvalifikacionog turnira SIM-a u Visokom.

U prvoj utakmici pobijedu su odnijele protiv ekipe Krajine iz Cazina rezultatom 18:5, dok je u drugoj utakmici stradala ekipa Lokomotive iz Brčkog rezultatom 19:2. Prije velikog finala posjetioci Sportskih igara mladih imali su priliku gledati šokantnu polufinalnu utakmicu u kojoj su visočke rukometašice savladale ekipu Kozarske Dubice, dugogodišnje osvajačice titule prvakinja Sportskih igara mladih, rezultatom 16:15, čime su se plasirale u finalni susret.

Finale su visočke rukometašice igrale protiv ekipe ŽRK Iskra iz Stoca, te su u ovoj utakmici rukometašice iz našeg grada slavile rutinski za zlato na šestom izdanju Sportskih igara mladih.

Za ekipu Visokog na ovom turniru igrale su: Ajša Suljić, Lana Lončar, Hana Bečirhodžić, Lejla Hodžić, Melika Redžić, Ema Komljenović, Mia Latinović, Azra Sorguč, Hana Vražalić, Ajla Pandžić i Indira Faković, predvođene trenerom Amerom Bečirhodžić.

Visočke rukometašice generacija 2001. i mlađe su na ovaj način izborile zlatne medalje i nastup na Sportskim igrama mladih u Splitu koje počinju iduće sedmice.

Čestitamo djevojkama i želimo im puno sreće u Splitu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE