Lokalne TemeVisočki malinari se pridružili protestima

Visočki malinari se pridružili protestima

Na inicijativu koordinacije udruženja proizvodjača malina “Zajedno za BH Malinu” danas su u svim gradovima u FBiH održani protesti nezadovljnih proizvodjača maline. Ovo je bio protest upozorenja na koji su se malinari odlučili zbog jako niske akontativne otkupne cijene maline koja se kod otkupljivaca u FBiH kreće u prosjeku oko 1,50 KM.

Visočki malinari na inicijativu udruženja Vi-Plod su se okupili danas u 11.45 sati ispred Općine Visoko kako bi iskazali svoje nezadovoljstvom najavljenom otkupnom cijenom. Tom prilikom su dijelili malinu prolaznicima želeći ukazati na probleme sa kojima se susreću.

Treba istaći da se na ovom protestu pojavilo svega dvadesetak malinara te zaista čudi ovako mali broj ako uzmemo u obzir da je velikom broju naših sugradjana ovo jedini izvor prihoda.

Sve ovo uvod je za najavljene velike proteste koji bi se trebali održati nakon 7. jula za kada je planiran sastanak proizvodjača i predstavnika otkupljivača sa predstavnicima resornog ministarstva.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE