Naslovnica Lokalne Teme Visočki muzič...

Visočki muzičar Memnun Muzaferija oduševljava svojim vokalnim sposobnostima

379

Muzička scena je bogata mladim talentima koji mukotrpno grade svoju prepoznatljivost i postepeno osvajaju muzičko „tržište“.
Mnogobrojni medijski, muzički rijaliti programi ponude nam mnoštvo talentovanih i manje talentovanih pjevača, a manji broj njih uspjevaju se održati na muzičkoj sceni.

Memnun Muzaferija iz Visokog, već dvije godine „radi“ u Visokom, Kiseljaku, Ilijašu i Sarajevu, a iza njega su i dva medijska rijalitija na Hayat-u.

Minulog vikenda Muzaferija je zabavljao goste poznatog sarajevskog kluba „Coyote“, a u Visokom je redovno u Galeriji „Likum 76“.

„Od 2015. što bi rekli estradnim žargonom, tezgarim po ugostiteljskim objektima te povodom praznika, na vjenčanjima i svakojakim zabavnim programima. Trenutno „radim“ s Ajdinom Selimovićem i još uvjek unapređujemo repertoar jer publika je izuzetno zahtjevna“, kazao je Muzaferija.

Mladi student energetike, rođen u Visokom 30.05.1997. godine, po srednjoškolskoj naobrazbi je građevinac, a u svojoj dvadesetoj najvještiji je s mikrofonom.

Ne krije ambicije da se iskuša u autorskim pjesmama, ali u međuvremenu publiku oduševljava svojim vokalnim sposobnostima koje mu omugućavaju da podjednako dobro pjeva Šabana, Muharema ali i nove etsradne zvijezde „skida“ s lahkoćom.

„Estrada je zahtjevna, ima tu svega i svašta, međutim – uvjeren sam da kvalitet uvjek pobjeđuje. Svjestan sam da treba raditi i raditi, a da rezultat dolazi kao posljedica predanog rada. Nadam se da pod estradnim nebom ima mjesta i za mene. Ja intenzivno radim na tome, a znam da u ovom poslu treba mnogo faktora da se podudari do rezultata – da li ću imati tu sreću ili ne, vrijeme će pokazati.“

Pogledajte jedan od nastupa Memnuna Muzaferije:

 

 

 

Visoko.co.ba/Tv-Vinet

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.