Lokalne TemePozitivno VisokoVisočki predstavnik na Sarajevo Youth Film festivalu je film "Mašta", TV Furda...

Visočki predstavnik na Sarajevo Youth Film festivalu je film “Mašta”, TV Furda produkcije

Nakon što je naš portal, prije gotovo dva mjeseca, premijerno promovirao film “Mašta”, najnoviji projekat mlade visočke produkcije TV Furda, ovog puta čast nam je obavijestiti javnost da je ovaj film ušao u konkurenciju za glavnu nagradu Sarajevo Youth Film Festivala.

Kako su za Visoko.co.ba kazali iz TV Furda produkcije ovo smatraju velikim priznanjem za njihov rad i trud u proteklih godinu dana, te se nadaju kako će učešćem na ovom festivalu dokazati svim mladim ljudima da je moguće napraviti bilo šta u životu, čak i sa minimalnim, gotovo nikakvim resursima. Također, dodali su kako se nadaju da će svoje sugrađane obradovati i nekom vrijednom nagradom, ali i da će ovaj film i učešće na SYF festivalu biti stepenica više i napredak u radu.

Inače, za sve one koji ne znaju Sarajevo Youth Film Festival je festival filma, filmske umjetnosti, mladih filmskih amatera i profesionalaca i svih zaljubljenika u film, koji svojim konceptom nudi edukaciju, zabavu, mogućnost za napredovanje, sticanje novih kontakata i veza. Ovo je projekat mnogih mladih ljubitelja filma sa područja Sarajeva, ali organizaciju od pretprošle godine vodi Udruženje Mladih Umjetnika.

Ovo je 7. godina održavanja festivala SYF, a program festivala ove godine održava se na lokacijama: Kino Meeting Point i Open Air Bijela Tabija.

Tačan datum održavanja festivala jeste od 18. do 20. septembra.

Vjerujemo da će TV Furda produkcija dostojno predstaviti Visoko i svoje sugrađane na ovom festivalu, a iskreno se nadamo da će nas ovi mladi momci počastiti nekom vrijednom nagradom, te im želimo svu sreću na ovogodišnjem Sarajevo Youth Film Festivalu.

A prije nego festival krene, vi još jednom možete pogledati ovaj film i dati svoju procjenu….


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE