Lokalne TemeKulturaVisočki umjetnik Alen Džindo izlaže u Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta

Visočki umjetnik Alen Džindo izlaže u Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta

U Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta 24.07. biće upriličena izložba crteža i skulptura akademskog kipara Alena Džinde iz Visokog. Kustosica galerije Sonja Đurović Vujić izjavila je prilikom svečanog otvaranja novog izložbenog salona u samom centru grada da je ovo prva izložba jednog umjetnika koja se organizuje u novom prostoru.
Alen Džindo je dobitnik “Zlatne palete” prestižne nagrade koju Umjetnička galerija u Brčkom dodjeljuje onom umjetniku koji se najviše istakao i stvorio najbolja djela na Međunarodnoj likovnoj simpozijum radionici “Sava” koju brčanska galerija uspješno organizuje već dugi niz godina. Otvaranjem izložbe Alena Džinde zvanično će početi 15-ta po redu međunarodna likovna simpozijum radionica koja će ugostiti poznata imena iz svijeta umjetnosti iz zemlje i regiona.
Brčanska publika već je imala priliku vidjeti nekoliko Alenovih djela na kolektivnoj izložbi radova koji su nastali na koloniji 2014-te godine, a ovo će biti prilika da Brčaci a i posjetioci sa strane, kojih je mnogo, uživaju u kompletnoj postavci koju čini 10 crteža i 20 skulptura. Izložba nosi naziv “Mobili” a likovna kritika ima samo riječi hvale jer nas Alenova djela vode kroz muziku, ples i nadrealni svijet ljepote i pokreta koji odišu slobodom za kojom u ovim pomalo sivim vremenima svaki pojedinac čezne.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE