Pjesma ‘Ima ih’ nastala je tokom prošlogodišnjih februarskih tonskih proba na sceni Sarajevskog ratnog teatra, kao odgovor Rundek Cargo Tria na istovremene proteste koji su se dešavali u Sarajevu.

Neoficijelni video za pjesmu ‘Ima ih’ okupio je uvažene fotografe iz regije, koji su dali autorska prava na fotografije koje prikazuju odgovore društva na različite probleme sistema u kojima žive.

Baš kao i društvo, Rundek Cargo Trio je svojom muzikom dao odgovor na ono što je doživio boraveći u Sarajevu 7., 8. i 9. februara 2014. godine.

Cijenjena publika prošlogodišnjih koncerata, koji se ipak nisu otkazali, također je doprinijela snažnoj potrebi da pjesma ‘Ima ih’ zazvuči i postane jedna od pjesama na albumu ‘Mostovi’, koja se najglasnije pjeva na koncertima. Atmosferu na februarskim koncertima Rundek Cargo Tria još dugo ćemo pamtiti, u nadi da će razloga za proteste na Balkanu biti sve manje.

Zahvaljujemo svim divnim prijateljima i prijateljicama, koji su doprinijeli da pjesma ‘Ima ih’  dobije adekvatan video i podsjeti nas na probleme društva sa kojima, nažalost, još uvijek živimo:

Darko Rundek, Dušan Vranić, Isabel, Milomir Kovačević Strašni, Velija Hasanbegović, Jim Marshall, Vančo Džambovski, Almir Panjeta, Vanja Čerimagić, Lupiga.com, Zoran Ivančić, Dnevni Avaz, Mreža antifašistkinja Zagreb, Davor Sekulić, Sabina Šabić, Enes Zlatar, Renato Foder i Lamia Šabić.