Naslovnica Lokalne Teme Vispak i U.Ž....

Vispak i U.Ž. „Zlatne ruke – Moštranke“ na Sajmu organske i poljoprivredne proizvodnje u Zenici

119
PODIJELI

Udruženje žena „Zlatne ruke – Moštranke“ ovih dana učestvuje na još jednom, u nizu, sajmu. U Zenici se od danas, 12.10., pa sve do 16.10.2017. godine, održava sajam po imenu „OPENs“. Riječ je o Sajmu organske i poljoprivredne proizvodnje, te etno narodnog stvaralaštva. Vrijedne žene ovog udruženja su odlučile učestvovati i na ovom sajmu, kako bi pokazale svoje umijeće.

MARKETING

U ponudi njihovog udruženja može se naći mnogo različitih zimnica, džemova, sokova i čajeva. Pored ovoga, na njihovom štandu može se pronaći i tradicionalna bosanska hrana, poput kukuruze, hljeba od heljde, hurmašica i pekmeza.

Organizator sajma je Asocijacija organskih proizvođača ZDK, a suorganizator Udruženje poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine. Partneri Sajma su AS Group, VISPAK, KLAS, Zenička industrija mlijeka ZIM, a generalni sponzori sajma su Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Grad Zenica.

Iz U.Ž. „Zlatne ruke – Moštranke“ ističu kako su zadovoljne prodajom njihovih proizvoda, ali i da su zahvalne organizatorima na ustupljenoj prilici. One će do kraja sajma svakodnevno prodavati svoje proizvode, a sigurni smo da će kupci prepoznati pravi kvalitet!

Ove godine je ostvaren rekordan broj od 259 izlagača, koji izlažu preko 5.000 poljoprivrednih i proizvoda narodnog stvaralaštva, te po prvi put učešće proizvođača iz Hercegovine. „OPENs“ je mjesto gdje se u BiH okupi najviše istinskih organskih i poljoprivrednih proizvođača, a ovakvi sajmovi treba da potaknu privrednike da se bave organskom proizvodnjom.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.