Lokalne TemeKulturaVIVA karavan u Visokom (FOTO + VIDEO)

VIVA karavan u Visokom (FOTO + VIDEO)

Dvanaest mladih genijalaca, Franjevačke klasične gimnazije iz Visokog, učestvovalo je od 17. do 19.03.2017. na Viva filmskoj radionici “Od ideje do realizacije dokumentarnog filma”.

Rezultat njihovog entuzijazma i kreativnosti je još jedan ozbiljan film “Sustav te laže” koji tretira probleme sa kojima se mladi danas susreću u obrazovnom sistemu.

U tri dana radionica, gimnazijalci su samostalno stvorili ideju i scenario, snimili zanimljive sekvence i uz upečetljivu autorsku muziku sve to pretvorili u dokumentarni film.

Idemo dalje…VIVA karavan nastavlja svoju “misiju” po cijeloj BiH, i stiže do svih gradova gdje bude zainteresovane djece.

vivaba.com / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE